Cazes Roller Grenache Syrah Merlot Organic 2019 viinipussi

Ranska, Languedoc-RoussillonPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 18.98 € (1.5 l)
  • [kuva: Cazes Roller Grenache Syrah Merlot Organic 2019 viinipussi(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, mansikkainen, karpaloinen, kevyen mausteinen, kaakaoinen
Rypäleet:
Grenache Noir, Syrah, Merlot
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
1.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
18.98 € ( 12.65 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

20.49 € -> 18.98 € (01.06.2021)
19.98 € -> 20.49 € (08.01.2021)
18.99 € -> 19.98 € (24.02.2020)
18.40 € -> 18.99 € (13.01.2019)
18.31 € -> 18.40 € (09.03.2018)
17.49 € -> 18.31 € (14.01.2018)
16.99 € -> 17.49 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
1.5 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
450718
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2019
Pakkaustyyppi:
viinipussi
Korkki:
hana
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
4.50g/l
Erityistä:
biodynaaminen, luomu, vegaaninen
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 220 hehtaarin biodynaamiset tarhat Côtes Catalanesin viinialuella Corbièresvuorten juurella Etelä-Ranskan Roussillonissa. Valmistus: Osa viinistä kävi läpi 4 vuorokauden hiilihappokäymisen korkeassa lämpötilassa ja osa normaalikäymisen 20 asteessa. Lopuksi malolaktinen käyminen. Tuottaja: Cazes on vuonna 1895 perustettu roussillonilainen perheyhtiö. 12 vuoden ajan yhtiön tarhoja on viljelty biodynaamisesti. Nykyään Cazes on osa Advini-ryhmää. Cazes on Ranskan suurin biodynaamisten viinien tuottaja.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Cazes

Ranskan kaakkoiskulmassa Pyreneiden vuoriston ja Välimeren välisellä Roussillonin viinialueella sijaitseva Cazes on Ranskan vanhin ja myös suurin biodynaamisesti viinejä viljelevä tila. Roussillonin Alue kiehtoo monipuolisuudellaan ja vastakohtaisuuksillaan. Reilun viidenkymmenen kilometrin säteelle mahtuu sekä hiekkarantoja että lähes kolmeen tuhanteen metriin nouseva Canigou-vuori. Myös maaperän monimuotoisuudeltaan alue on ainutlaatuinen, ja se näkyy myös alueen viineissä.

Rivesaltesin kylään Roussillonin ytimeen Michael Cazes perusti nimeään kantavan viinitilan vuonna 1895. Hänen ajatuksensa oli vain kasvattaa rypäleitä ja myydä ne alueen viininvalmistajille. Vanhan herran poikien myötä suunta kuitenkin muuttui. Ensiksi Michaelin vanhempi poika Aimè suostutteli isänsä ostamaan lisää viinitarhoja, ja pian sen jälkeen Bordeaux’ssa enologiaa opiskellut nuorempi poika Bernard ryhtyi tilan viinintekijäksi. Näin alkoi tilan uusi aikakausi. Nykyään Cazes kuuluu ADVINI-viinikonserniin, mutta viinivalmistus on edelleen Cazesin perheen hyppysissä. Viinitekijänä tilalla toimii isänsä Bernardin jalanjälkiä seurannut Emmanuel Cazes.

Cazes on osa ADVINI-viinikonsernia, joka vuoteen 2011 kulki Jeanjeanin nimellä. Jeanjeanin viinitla perustettiin jo vuonna 1870 ja on yrityskauppojen myötä kasvanut vuosikymmenten varrella Ranskan kolmanneksi suurimmaksi viinikonserniksi. ADVINIin kuuluu tänä päivänä mm. Cazes, Ogier ja Antoine Moueix.

Lähde: Viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Cazes

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Keskitäyteläinen ja marjaisan mausteinen biodynaaminen viini ympäristöystävällisessä viinipussissa.
TARJOILUEHDOTUS: Erilaisille vaaleille liharuoille, pastalle ja buffetviiniksi. Kätevä ja kevyt viinipussi esimerkiksi mökille ja veneeseen.
VÄRI: Punainen
TUOKSU: Tuoksu on aromaattinen ja mausteinen.
MAKU: Maultaan viini on keskitäyteläinen, keskitanniininen, mausteisen marjainen, elegantti, iloinen, pehmeä ja hedelmäinen.
TARINA: Rypäleet on viljelty biodynaamisesti eli luonnonmukaisuus on viety luomuviljelyäkin pidemmälle. Viljelyprosessissa maaperää ravitaan vain luonnollisilla lannoitteilla ja kompostilla. Viini valmistetaan lisäämättä lainkaan kemiallisia aineita. Viinipussilla on 80 % pienempi hiilijalanjälki kuin kahdella lasipullolla ja siitä syntyy 90 % vähemmän jätettä kuin kahdesta lasipullosta.

Muut kommentit ( 1 )

1,5 litran viinipussiin pakatun viinin tuoksu on aromaattinen ja mausteinen. Maultaan viini on keskitäyteläinen, keskitanniininen, mausteisen marjainen ja karpaloinen. Osa viinistä on läpikäynyt 4 vuorokauden hiilihappokäymisen korkeassa lämpötilassa ja osa normaalikäymisen 20 asteessa. Lopuksi malolaktinen käyminen.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).