Bodegas Bilbainas La Vicalanda Gran Reserva 2009

Espanja, RiojaPunaviini, erittäin täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 28.09 € (0.75 l)
  • [kuva: Bodegas Bilbainas La Vicalanda Gran Reserva 2009(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Erittäin täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, luumuinen, kypsän herukkainen, mausteinen, tamminen, roteva, pitkä
Rypäleet:
Tempranillo
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Roteva & voimakas: Täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Viinit ovat voimakkaan makuisia ja rotevan täyteläisiä. Tanniiniensa ansiosta ne pärjäävät, vaikka pöydässä olisi yhtä lailla roteva ruokakumppani, kuten riistaa, riistalintua, ryhdikäs liharuoka tai voimakkaita juustoja. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
28.09 € ( 37.45 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
495027
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 31.07.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2009
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.30g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat sijaitsevat Haron kylässä Riojan viinialueella. Maaperä kalkkipitoista soraa. Valmistus: Rypäleet poimittiin ja valikoitiin huolellisesti käsin. Pitkitetty 2–3 viikon maseraatiojakso ja käyminen sekä malolaktinen käyminen ennen kypsytystä. Kypsytys: 24 kuukautta tammitynnyreissä, jonka lisäksi vähintään 36 kuukautta pulloissa. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä jopa 20 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Bodegas Bilbaínas on Haron alueen suurin viinintuottaja 250 tarhahehtaarillaan. Viinitalon historia ulottuu vuoteen 1859 saakka. Muuta: La Vicalandaa tuotetaan ainoastaan 5000–6000 pulloa per vuosikerta.
Tuotteen nimen selitykset:
gran reserva = Espanjassa pitkään kypsytetty, yli 3 vuotta sekä lisäksi pari vuotta pullossa. reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
01.08.2015
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Bodegas Bilbainas

Bodegas Bilbaínas perustettiin 1908 ja on täten La Riojan vanhin bodega, ja 10. vanhin koko Espanjassa. Jo alusta alkaen tämän viinitilan perustamiseen käytettiin paljon enemmän rahaa kuin yleensä siihen aikaan. Tämä näkyy edelleen upeassa arkkitehtuurissa, viiniviljelmien upeassa sijainnissa ja hienoissa Rioja alueen pisimmissä, yhteensä yli 300 kilometriä pitkissä, kellareissa.

Viinitilaan kuuluu jopa 250 hehtaaria viiniviljelmiä Rioja Altassa, Haron maakunnassa. Codorníu Group osti Bodegas Bilbaínas viinitilan 1997. Tämän jälkeen koko viinitila on läpikäynyt suuren modernisoinnin ja uudistuksen. Ennestään jo iso upea viinitila on nyt hienompi kuin koskaan!

Bodegas Bilbaínasl käyttää todella vanhoja köynnöksiä, jotka kasvavat erittäin hyvillä paikoilla, rinteissä ja korkeimmilla tasanteilla. Rypälelajikkeet ovat pääasiassa Tempranillo, mutta myös Graciano, Mazuelo, red Garnacha, Viura, Malvasía ja white Garnacha viljellään.

D.O. Rioja perustettiin v. 1953. Se on toinen Espanjan kahdesta viinialueesta jotka saavat käyttää myös DOCa-laatuluokitusta tietyille viineille. Toinen alue on DOCa Priorato. D.O.Ca. Rioja alue kattaa Ebro joen molemmat joenrannat ja on yhteensä noin 100 km pitkä alue Haron ja Alfaro kaupunkien välissä ja jossa on yli 58000 hehtaaria viiniviljelmiä. La D.O.Ca. "Rioja" on jaettu kolmeen ala-alueeseen: Rioja Alta, Rioja Alavesa, Rioja Baja.

Lähde: www.mikaviini.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bodegas Bilbainas

Kommentit & arvostelut (1)

Avasimme tänään 2009 vuosikerran. Täytyy sanoa, että on täydellinen Riojan viini. Odotukset osuivat täysin oikeaan. Ei pysty keksimään, mitä tässä haluaisi muuttaa. Toki viini dekantoitiin ja nauttiminen lasissakin kesti muutamia tunteja, koska pieni lusikallinenkin viiniä riitti täyttämään suun aromeillaan. Todella täyteläistä tavaraaa. Tuoksusta löytyy heti tummia marjoja, nahkaa ja tammisuutta sekä alkoholia. Ensin maku tuntuu kuivakalta, mutta siihen adaptoituu nopeasti ja viinistä alkaa löytää yhä uusia puolia. Maku on todella tasainen ja täyteläinen. Suun täyttää kuivatettujen hedelmien ja tammen täydellinen liitto. Alkoholi tuntuu poskipäissä, mutta tanniinit ovat jo täysin pyöristyneet. Tanniinit kuivattavat kivasti, mutta eivät saa ikeniä vetäytymään, kuten tuoreilla tanniineilla on tapana. Erinomainen ja mukavan tammimausteinen maku. Edelleen raikastavaa hapokkuutta on tämänikäisessä viinissä. Tammi on täysin integroitunut ja se tuntuu varsinaisesti jälkimaussa. Myöhemmin alkaa kehittyä myös tumman suklaan aromeja. Ihan täydellinen Riojan viini. Parempaa et löydä.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).