Torres
Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.
Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.
Lähde: http://www.torres.es
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Viinin nimi tarkoittaa psalmeja kunnioittaen Prioraton viiniviljely taidon keskiajan pimeinä vuosina säilyttäneiden Carthusiaani -munkkien uhrauksia. Viini on valmistettu modernilla Priorat tilalla, jonka energia tuotetaan osittain aurinkopanelein. Rypäleet ovat kasvaneet kahdella eri tarhalla: El Lloarin 38 hehtaarin tarha, sijaitsee hyvin kuumassa ilmastossa. Porreran 52 hehtaarin tarha, puolestaan on ilmastoltaan huomattavasti viileämpi.
Käyminen on tapahtunut ruostumattomissa terästankeissa 28 °C:ssa 7-10 päivän ajan. Konsentraation maksimoimiseksi viiniä on maseroitu 21 vuorokautta. Kypsytys tapahtui uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä 9 kuukauden ajan. Oikein säilytettynä viini on parhaimmillaan 8-10 vuoden ikäisenä. Viiniä valmistettu 99 396 pulloa.
Väri syvä, tumman punainen. Runsaassa ja mineraalisessa tuoksussa lakritsia, kuivattuja punaisia hedelmiä ja pehmeän mausteista paahteisuutta. Täyteläinen, tumman marjaisa ja mausteinen maku on pitkä ja silkkinen. Paahteista rakennetta täydentävät ryhdikkäät tanniinit.
Klassiset liha- ja riistaruoat. Pihvit kannattaa jättää tarkoituksella punaisiksi. Ideaali tarjoilulämpötila 16-18 °C.
Alue/luokitus: Priorat DOCa
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Garnacha, Cariñena, Syrah
Lehdistömaininnat:
10 Best new wave Spanish Wines - Decanter On-line 9/2009.
91p Robert Parker.
90 p Wine Spectator / Wine Enthusiast.
"Erittäin hyvin tehty tyylikäs viini, joka pääsee oikeuksiinsa lisäkypsytyksellä. Löytö." 90 p - Fine 1-2008.
Kilpailumenestys:
Trophy "Best Old World Red Wine" - Japan Wine Challenge 2010 (2007)
Kultaa - Mundus Vini 2010 (2007)
Hopeaa - International Wine Challenge 2010 (2007)
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 1 )
Maistoin 2012 vuosikerran. Hieman tuore, mutta todella pehmeä jo nyt. Kevyen savuinen, hyvän paahteinen, intensiivisen hedelmäinen. Täyteläinen, tanniinit pehmeät. Useamman rypäleen blendi ja tammikypsytys tuo moniulotteisuutta. Marjainen, herkullinen, jälkimaku runsas ja suuntäyttävä. Hyvä hapokkuus. Tämä sopii pihvilihalle, mutta on myös monikäyttöisempi. Loistava viini, jota on helppo nauttia sellaisenaankin.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista