Torres Perpetual 2012

Espanja, KataloniaPunaviini, erittäin täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 46.50 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  • [kuva: ]
  • [kuva: Charolais-härkää ja Perpetual. Nam.]
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Erittäin täyteläinen, tanniininen, marjainen, mausteinen, tamminen, pitkä
Sokeria
4.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Roteva & voimakas: Täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Viinit ovat voimakkaan makuisia ja rotevan täyteläisiä. Tanniiniensa ansiosta ne pärjäävät, vaikka pöydässä olisi yhtä lailla roteva ruokakumppani, kuten riistaa, riistalintua, ryhdikäs liharuoka tai voimakkaita juustoja. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
46.50 € ( 61.87 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
918927
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä tilausvalikoimassa. Poistunut 02.10.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
15 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
100 kcal / 100ml
Hapot
6.10g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
11.12.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Torres

Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.

Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.

Lähde: http://www.torres.es

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viini on valmistettu modernilla Priorat tilalla, jonka energia tuotetaan osittain aurinkopanelein. Rypäleet ovat kasvaneet kahdella eri tarhalla: El Lloarin 38 hehtaarin tarha, sijaitsee hyvin kuumassa ilmastossa. Porreran 52 hehtaarin tarha, puolestaan on ilmastoltaan huomattavasti viileämpi.

Käyminen on tapahtunut ruostumattomissa terästankeissa 27 °C:ssa 12 päivän ajan. Konsentraation maksimoimiseksi viiniä on maseroitu 32-35 vuorokautta. Kypsytys tapahtui uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä 16 kuukauden ajan. Oikein säilytettynä viini on parhaimmillaan 8-10 vuoden ikäisenä. 2005 on ensimmäinen valmistettu vuosikerta ja viiniä valmistetaan vuosittain vain hieman reilut 6000 pulloa.

Väri tumman punainen. Tuoksussa laventelia, lakritsia, kuivattuja punaisia hedelmiä ja pehmeän mausteista paahteisuutta. Täyteläinen, tumman marjaisa, hieman pippurinen ja lakritsainen maku on pitkä ja rakennetta täydentävät ryhdikkäät tanniinit. Erittäin runsas ja pitkä jälkimaku.

Klassiset liha- ja riistaruoat. Pihvit kannattaa jättää tarkoituksella punaisiksi. Ideaali tarjoilulämpötila 16-18 °C.

Alue/luokitus: Priorat DOCa
Rypäleet: Garnacha, Cariñena

Lehdistömaininnat: 94/100 p - Wine Advocate (2008). 93/100 p - Wine Enthusiast (2006).

Kilpailumenestys: The Best Old World Red Wine - Japan Wine Challenge 2011.
Kultaa - International Wine Challenge 2011. Kultaa - Decanter World Wine Awards 2009 (2006).

Muut kommentit ( 1 )

Perpetualissa on tavaraa - sen huomaa jo tuoksusta. Sieltä löytyy tumman puhuvia sävyjä. Maussa on todella tuhtia tummaa marjaisuutta hillomaisesti sekä vivahde kukkiin viittaavaa. Maku on erittäin pehmeä, tasainen ja pitkä. Tammisuutta on tuomassa makuun sävyä. Miellyttävä juotava jo sellaisenaan seurustelun ja nautiskelun merkeissä. Maistettu vuosikerta oli 2012. Tätä viiniähän voi hyvin kellaroida, mutta maistui oikein hyvin näinkin nuorena. Nautimme 17-asteisena puugrillissä tehtyjen Charolais-naudan järkyttävän kokoisten sisäfileiden seurassa. Toimi, mutta ei täydellisesti. Jokin maussa tökki hieman vastaan - olisiko ollut tuo kukkaisuus tai laventeliaromi. Missään nimessä ei ollut huono yhdistelmä. Ehkä tökkiminen johtui siitä, että Cabernet on tutumpi pihviviini. Erinomaisen laadukas viini joka tapauksessa. Ei täysin hintansa arvoinen kuitenkaan.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).