Alfred Gratien
Alfred Gratienin vuosituotanto on erittäin rajoitettua; vain 250 000 pulloa. Rajoitettu tuotanto takaa loisteliaan laadun. Alfred Gratienin kellarissa Epernayssa on miljoona pulloa, joista vanhin on vuodelta 1945. Kellarimestarina toimii jo neljännessä sukupolvessa Nicolas Jaeger, jonka isä Jean-Perre jäi eläkkeelle 2007. Kuuleman mukaan isä on kuitenkin edelleen tiiviisti mukana kaikessa.
Mikä tekee Alfred Gratienista legendan?
Viini käytetään pienissä 228 litran tammitynnyreissä koko käymisen ajan. Alfred Gratien on toinen kahdesta samppanjatalosta, joka käyttää ja ikäännyttää koko tuotantonsa tammessa. Alfred Gratienin viinit eivät läpikäy malolaktista käymistä. Vain 5% kaikesta maailman samppanjasta on valmistettu näin. Kaikki cuveet ikääntyvät 6 kuukautta tammessa ja perus-cuvee Brut Classique Non Vintage on 3-4 vuotta "sur lattes" kellarissa 10 asteessa, vuosikerrat ja Cuvee Paradis 6 vuotta tai enemmän.
Viinitarhat: 1,56ha Grand Cru Côte des Blancs. Suurin osa 50:stä viljelijästä on toimittanut rypäleitä Alfred Gratienille sukupolvien ajan. Chardonnay - Cote des Blancs (Mesnil, Oger, Cramant, Vertus, Avize), Pinot Noir - Montagne de Reims (Bouzy, Ludes), Pinot Meunier - Vallée de la Arne (Leuvrigy, Reuil-sur-Marne).
Vuosikerrat ikäännytetään aidolla korkilla suljetuissa pulloissa. Näin optimoidaan mikro-oksidoituminen. Korkin poisto tehdään myös edelleen käsin.
"I have always been of the opinion that Champagne should be to wine what Haute Couture is to fashion." -Alfred Gratien-
Lähde: www.servaali.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Alfred Gratien
Kommentit & arvostelut (0)