Laroche
Larochen viinitalo on aloittanut viininviljelyn vuonna 1850. Viisi sukupolvea myöhemmin tätä tunnettua taloa johtaa Michel Laroche. Laroche tuottaa viinejä Ranskassa Bourgognen Chablis´ssa ja Languedocissa. Uudessa maailmassa tuotantoa on Chilessä ja uusin hankinta on tila Etelä-Afrikasta. Tuotanto Languedocisssa alkoi Larochen hankkiessa vuonna 1995 alueelta Mas la Chevalière -viinitilan.
Lähde: www.norex.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Laroche
Kommentit & arvostelut (10)
Maahantuojan tuotekuvaus
Chablis on pieni maalaiskaupunki Burgundin alueen luoteispuolella Serein-joen varrella. Lähin suurempi kaupunki on Auxerre, noin 20 kilometrin päässä lännessä. Kaupungin ympäristössä noin 20 kunnan alueella tuotetaan viiniä Chablis’n eri luokituksilla. Heti kaupungin pohjoispuolella, ‘toispuol jokkee’, sijaitsevat Grand Cru –tarhat, joita on seitsemän. Seuraava aste on 1er Cru –luokitus, jota seuraa tarhan nimi, ellei ole kyseessä eri 1er Cru –tarhojen viinien sekoitus. (Sama koskee Grand Cru’ta). Seuraava luokitus on Chablis, jonka yhteydessä ei yleensä mainita tarhaa, vaan viini voi olla mistä tahansa kyseisellä luokituksella varustetulta alueelta. Lisäksi on luokitus Petit Chablis, joka tuottaa hyviä, mutta ehkä aavistuksen yksinkertaisempia viinejä kuin AC Chablis.
Chablis’n maaperä on kalkkikiveä, jonka seassa on fossiloituneita osterin kuoria. Sanotaankin Luojan tarkoittaneen Chablis’n ja osterit yhteen jo aikojen alussa. La Jouchère on ikiaikainen tilan nimi. Chablis La Jouchère on valmistettu terästankeissa ilman tammea, jotta kaikki mahdollinen tuore hedelmäisyys saadaan talteen. Tyyliltään viini on klassinen ja kermainen Chablis, väriltään kauniin vaaleanviherkeltainen. Tuoksu on raikas ja omenainen. Maku on kuiva, ja ennen kaikkea raikas, hienostunut sekä eloisa. Maussa on vivahteita maaperän mineraalisuudesta ja siinä voi havaita myös hieman mantelia ja persikkaa sekä yllätyksellistä nokkosta. Tavallinen Chablis juodaan yleensä suhteellisen nuorena, mutta se voi säilyä hyvinkin viisi vuotta oikeissa varastointiolosuhteissa.
Chablis-viinit sopivat erinomaisesti aperitiiveiksi, mutta myös monille ruuille, kuten esimerkiksi äyriäisille ja kalalle. Sushiviininä Chablis on erinomainen, samoin raikkaiden salaattien palanpainikkeena.
Lähde: Norex Spirits
Muut kommentit ( 9 )
Vuoden Viinit 2021. Laroche Chablis L 2019. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 09: Euroopan valkoviinit, hinta yli 18 euroa. www.vuodenviinit.fi
Muokkaa PoistaTämä viini löytyy Viinikartan pääsiäisviinijutusta: Pääsiäisen hyvä valkoviini: Laroche Chablis L
Janne Putkonen
Muokkaa Poista2015: Hyvin tasapainoinen, miellyttävän hapokas, sitruunainen, omenainen. Ahventen seuraan. 14/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 13/2017)
Muokkaa PoistaSokkotestasimme 6 tyypillistä ranskalaista valkoviiniä kuudelta eri alueelta: Tyypillinen valkoviini kuudelta Ranskan viinialueelta. Tämä viini oli mukana.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTämä viini on arvioitu Viinikartan artikkelissa: Burgundin valkoviinit vertailussa
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaSitruksinen tuoksu imartelee kalaruokia, ja keveys antaa tilaa rasvaisellekin kalalle. Täydellinen lohiviini. (MeNaiset 3.12.2015)
Muokkaa PoistaTästä viinistä arvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Chardonnay - koko maailman rypäle
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaKesäkeitto: keveän mutta täyteläisen keiton kyytipoikana maistuu yrttinen ja hieman voinen valkoviini. (www.gloria.fi)
Muokkaa PoistaTästä viinistä laaja arvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi):
Rapuviinit - vertailussa Sauvignon Blanc ja Chablis
Janne Putkonen
Muokkaa Poista