Baron de Ley Reserva 2018

Espanja, RiojaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5.
Tuote on 6 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 18.48 € (0.75 l)
  • [kuva: Baron de Ley Reserva 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (6)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, karhunvatukkainen, mustapippurinen, kevyen nahkainen
Rypäleet:
Tempranillo
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
18.48 € ( 24.51 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

17.98 € -> 18.48 € (06.04.2022)
17.48 € -> 17.98 € (13.01.2019)
17.39 € -> 17.48 € (09.03.2018)
16.98 € -> 17.39 € (14.01.2018)
16.60 € -> 16.98 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
007152
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Erityistä:
vegaaninen
Tuotteen nimen selitykset:
reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Baron de Ley

Kommentit & arvostelut (14)

Maahantuojan tuotekuvaus

Baron de Ley Reserva on valmistettu valikoiduista Rioja Bajan alueen Tempranillo-rypäleistä. Viini on kypsynyt amerikkalaisissa tammitynnyreissä 20 kuukauden ajan. Tämän jälkeen viiniä on kypsytetty pulloissa vielä kaksi vuotta ennen myyntiä. Reservaa valmistetaan vain parhaina vuosina.

Baron de Ley Reserva on väriltään syvän rubiininpunainen. Tuoksu on monivivahteinen. Viinissä löytyy paahtuneita suklaan, nahan ja vaniljan aromeja sekä jännittäviä viitteitä myskistä ja inkivääristä. Maku on keskitäyteläinen ja runsas. Paahtuneen, lämpimän hedelmäisyyden lisäksi esille tulee suklaata, nahkaa ja mausteita. Viinin tammisuus on hienosti tasapainossa konsentroituneen hedelmäisyyden kanssa. Riojan tapaan Baron de Ley on klassinen maanläheinen lihaviini. Riista, poro, lihapadat, grillivartaat ovat tämän viinin ystäviä. Kokeile myös kypsää espanjalaista juustoa kuten Manchegoa.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Malliesimerkki tanniinisesta Espanjan Rioja-alueen viinistä. Espanjalaisten ruokien seuraan, ei kuitenkaan tapaksien, vaan tuhdimpien ruokien kumppani. Jos kukkaro antaa myöden, tilausvalikoiman Baron de Ley Gran Reserva on pidempään kypsytetty versio ja Vuoden Viini 2013.

Muut kommentit ( 12 )

"Tummanpunainen viini, jonka runsaasta tuoksusta on aistittavissa paahteisuutta, vaniljaa, toffeeta ja tallia. Keskitäyteläinen maku vastaa tuoksua. Viinillä on hyvä ja tasapainoinen rakenne, jota kannattelevat kehittyneet tanniinit. Viini jättää ryhdikkään ja makeanoloisen jälkivaikutelman." (Vuoden Viinit 2017. Baron de Ley Reserva 2012. Sijoitus: Hopea. Sarja 02: Euroopan punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Tummanpunaisen viinin tuoksu on tamminen, nahkainen, paahteinen ja siitä löytää myös tummia kypsiä marjoja. Täyteläinen maku on kypsän marjaisa, miellyttävä ja tasapainoinen. Viini on hieman kehittynyt ja siinä on hieno keskipitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2016. Barón de Ley Reserva 2010. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 02: Euroopan punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Pääsiäisen punaviineissä saa olla täyteläisyyttä ja rotevuutta. Runsasmakuinen ja pehmeä Baron sopii liharuokien ja kovien juustojen seuraksi. (Anna 26.3.2015)

    

Happoja ja tanniineja reilusti. Hyvä viini, kaunis hedelmäinen rakenne ja maultaan melko pitkä. (www.hs.fi, julkaistu 2.4.2015)

    

Runsas, kirsikkainen, tamminen, makeita marjoja. 12/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 17/2014)

    

Moccainen hieno mix jossa rakastamaani vaniljaa mutta tammisuus aisoissa ja hienostunut combo.

    

"Punainen viini, jonka leveässä tuoksussa on tupakkaa, tervaa, luumua ja kirsikkaa. Tasapainoinen, miellyttävän pehmeä ja pitkä maku vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2013. Barón de Ley Reserva 2007. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 02: Euroopan punaviinit, hinta 10-17 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

"Ruskeanpunainen viini, jonka lämpimän paahteisessa tuoksussa on tallia, riistaa, savua ja luumuhilloa. Kypsä, silkkisen hienostunut ja mausteinen maku vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2010. Barón de Ley Reserva 2005. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Euroopan punaviinit, hinta 9-15 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

"Ruskeanpunainen viini, jonka voimakkaassa tuoksussa on kahvia, nahkaa, vaniljaa ja runsaasti tammea. Miellyttävän pehmeä, paahteinen ja moniulotteinen maku vastaa tuoksua, siitä löytyy myös suklaata ja rusinoita. Kehittynyt viini." (Vuoden Viinit 2011. Baron de Ley Reserva 2006. Sijoitus: Hopea. Sarja: Euroopan punaviinit, hinta 9-15 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Selkeästi tamminen. Hyvä.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).