Wolfberger Riesling 2020

Ranska, AlsaceValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 6 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Wolfberger Riesling 2020(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (6)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, aprikoosinen, viheromenainen, mineraalinen, kevyen mausteinen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
12.98 € ( 17.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

12.96 € -> 12.98 € (08.01.2021)
12.98 € -> 12.96 € (24.02.2020)
12.88 € -> 12.98 € (13.01.2019)
12.36 € -> 12.88 € (09.03.2018)
11.95 € -> 12.36 € (14.01.2018)
11.50 € -> 11.95 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
572407
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.40g/l
Erityistä:
vegaaninen
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Wolfberger

Wolfberger on suurin Elsassin viinintuottaja. Se on osuuskunta, joka koostuu 750 viljelijästä ja viinitarhoista noin tuhannen hehtaarin alueelta. Equishemin viinintuottajat perustivat Wolfbergerin vuonna 1902. Tänä päivänä Wolfberger on yhdistelmä traditiota ja huippunykyaikaista valmistustekniikkaa. Esi-isien muistoa kunnioittaen pyritään edelleen valmistamaan persoonallisia viinejä, joissa alueen maaperä ja rypälelajikkeet saavat omat erityispiirteensä esille. Nykyaikaista tekniikkaa käyttämällä varmistetaan tuotteen tasalaatuisuus ja eliminoidaan ei-toivottuja tekijöitä. Wolfberger tuottaa kaikkia alueen viinityyppejä, mutta erityisen tunnettu talo on Cremanteista, samppanjamenetelmällä valmistetuista kuohuviineistä. Wolfberger olikin tämän suhteellisen uuden tyypityksen luojia 1976. Tavallisesti Cremant d’Alsace valmistetaan Pinot Blanc –rypäleistä. Myös muun muassa Rieslingiä ja Pinot Gris’tä voidaan käyttää. Vaaleanpunaista Cremant Rosé’ta valmistetaan Pinot Noir –rypäleistä.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Wolfberger

Kommentit & arvostelut (7)

Maahantuojan tuotekuvaus

Riesling on Alsacen vanhin rypäle. Ensimmäiset havainnot Rieslingin viljelystä ovat peräisin 1400-luvulta, mutta sitä usko­taan käytet­yn jo aikaisemminkin. Riesling on Reinin laakson rypäle, “se hienostunein“, ja se kattaa nel­jänneksen Alsacen viini­tuotannosta. Riesling tar­vit­see hyvin aurinkoisen paikan kas­vaakseen, koska sen kypsy­misaika on pidempi kuin mo­nil­la muilla rypäleillä. Rypäleet ovat pieniä ja vihreitä, jot­ka kypsyessään muut­tuvat vaaleammiksi ja melkein lä­pi­kuultavan kel­tai­siksi. Usein niissä on havaittavissa ruseh­tavia pilk­kuja.

Wolfberger Riesling on valmistettu lämpökontrolloiduissa te­räs­­tan­keissa, jotta rypäleen parhaat omi­nai­suu­det on saa­tu esiin.

Viini on kirkas ja vaaleankullankeltainen. Tuoksu on hedel­mäinen; omenaan, ananakseen ja aprikoosiin viit­taava. Mu­kana on myös miellyttävää mine­raali­suutta ja kuk­kai­suutta. Ma­ultaan viini on kuiva, raikas, pehmeän hedel­mäinen sekä miel­lyttävän hapokas.

Wolfberger Riesling sopii oivallisesti merenherkkujen, kalaruokien, kana­ruo­kien, salaattien ja etnisten ruokien kanssa tarjot­tavaksi. Vii­nin raikkaat hapot yhdistettynä Alsacen erikoisuuksien, ku­ten hapankaalin tai erilaisten piiraiden ja simpu­koiden kanssa, hive­le­vät makuhermoja.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Klassikkoviini. Aina varma alsacelainen kohtuulliseen hintaan. Ryhdikäs alueen riesling.

Muut kommentit ( 5 )

Raikkaan hedelmäinen, omenaa ja aprikoosia. Kypsän sitruksinen, miellyttävän hapokas. Erinomainen rapuviini. (Kauppalehti Optio 12/2016)

    

Kuiva, runsaan hapokas, mineraalinen, kaipaa hedelmää. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 14/2014)

    

Erinomainen rapuviini. Runsas, kuiva, miellyttävän hapokas, tasapainoinen, laadukas. (Kauppalehti Optio 12/2013)

    

"Viherkeltainen viini. Leveä tuoksu, jossa sitruunaa, ruohoa, kukkeutta, hunajaa, apilaa ja häivähdys petrolia. Kuiva, tasapainoinen viini, jossa hyvä kokonaisuus. Lopussa petroli tulee esiin." (Vuoden Viinit 2007. Wolfberger Riesling 2004. Sijoitus: Kulta. Sarja: Riesling rypäle, hinta alle 10 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).