Rotari Gran Rosé Brut 2016

ItaliaKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.48 € (0.75 l)
  • [kuva: Rotari Gran Rosé Brut 2016(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruunainen, villivadelmainen, mineraalinen, kevyen paahteinen
Rypäleet:
Pinot Noir, Chardonnay
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
8.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.48 € ( 20.51 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

14.98 € -> 15.48 € (08.01.2021)
14.99 € -> 14.98 € (24.02.2020)
14.90 € -> 14.99 € (13.01.2019)
14.49 € -> 14.90 € (14.01.2018)
13.98 € -> 14.49 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 13 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
571007
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2016
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.20g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Mezzacoronan viinitalon tarhat Trentino - Alto Adigessa. Kypsytys: Pulloissa 36 kuukautta Muuta: Viinin nimi, Rotari, juontuu lombardialaisesta Rotari-nimisestä kuninkaasta, joka asui Mezzocoronan seutuvilla vuonna 650 jKr. Italialainen talento-nimitys takaa, että kuohuviini on tehty perinteisellä samppanjamenetelmällä. Tuottaja: Cantine Mezzacorona on vuonna 1904 perustettu osuuskunta, johon kuuluu 1500 viljelijää ja 2500 hehtaaria viinitarhoja Trenton alueella. Mezzacorona on Italian suurin pullokäymismenetelmällä tehtyjen kuohuviinien tuottaja.
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini. rosé = Punertava roseeviini tai roseekuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Nosio

Kommentit & arvostelut (8)

Maahantuojan tuotekuvaus

Rotari Riserva Brut kuohuviini on tuotettu Trentinon alppimaisemien rinteillä kasvaneista rypäleistä. Viileä ilmasto, Dolomiittien sydämessa. Kristallinkirkas alppiaurinko ja järvien sekä jäätiköiden viileät tuulet antavat ihanteelliset olosuhteet tuottaa tyylikkäitä, eloisia ja rapeita kuohuviinejä. Talento Trento DOC alueen tiukkojen laatukriteerien mukaisesti viini on valmistettu perinteisellä pullokäymismenetelmällä (Metodo Classico). Viiniä on kypsytetty pullossa oman hiivasakkansa kanssa 36 kuukautta ennen sen saattamista myyntiin(minimivaatimus 15kk).

Viileän alueen tyylikäs kuohuviini. Väri on vaalea ja kauniin läpikuultavan lohenpunainen. Tuoksu on tyylikäs ja hedelmäinen. Joukossa greippiä, paahteisuutta ja punaisia marjoja. Maku on kuiva, hedelmäinen ja puhdas.

Tämä intensiivisen hedelmäinen ja aavistuksen paahteisen aromikas kuohuviini sopii erinomaisesti aperitiiviksi, mutta myös maukkaiden alkupalojen tai salaattien kumppaniksi. Rotari Rosé kestää myös 2-3 vuoden kellarikypsytyksen pullotuspäivästä lukien.

Lehdistömaininnat: Wine Enthusiast 89p "Top Ten buys"

Muut kommentit ( 7 )

Runsas, elegantti, runsas mousse. Ruokakuohuva, mansikoilla höystetyn vuohenjuustosalaatin seuraan. 11/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 8/2017)

    

"Vaalean pronssin värinen viini, jonka paahteisessa tuoksussa on punaherukkaa ja sitrusta. Kuiva, hapokas ja hennon sitrusmainen maku vastaa tuoksua, siinä on myös punaisia marjoja." (Vuoden Viinit 2015. Rotari Rose Brut 2010. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 19: Kuohuviinit, hinta yli 13 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Läpikuultavan lohenpunainen ja maultaan runsaan hedelmäinen ja marjainen. Intensiivinen ja tyylikäs. Sopii aperitiiviksi, mutta myös maukkaiden alkupalojen tai salaattien kumppaniksi. (K-RuokaPirkka Kesä, 2/2014)

    

Kuohuviiniä uudeksi vuodeksi: Italialainen Trentinon alppirinteillä kasvanut Rotari Rosé Brut, jossa hinta-laatusuhde on kohdillaan ja kuohu toimii niin alkumaljana, kevyiden antipastojen kanssa kuin rakettien paukkeessakin. Kauniin lohenpunainen, tuoksussa kevyesti metsämarjaisuutta, paahteisuutta ja sitrushedelmiä, kuten greippiä. Katso muut kuohuviinivinkit uuteen vuoteen pullonhenki.blogspot.fi

    

Oikein hyvä ja pehmeän hapokas roseekuohari, jossa punaisia makeita marjoja. Suosittelen lämpimästi maljakuohariksi tai alkupalan kanssa.

    

Erinomaisen hinta-laatusuhteen kuohari graavilohelle, sushille tai parmankinkulle melonin kera. (Aamulehti 8.12.2011)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).