Joulukuun kausimenu 2016 viineineen

       
Pullonhenki-blogin tämän vuoden ruokateemana on kausimenut ja joka kuukaudella on oma teemansa. Joulukuussa tarjoillaan kylmäsavulohta, possunposkia ja piparia. Ideana on siis, että Pullonhenki sekä Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) menulle. Molempien viinisuositukset löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat.

Alkuruoka

Kylmäsavulohta, smetanaa ja punajuurta
Kylmäsavulohta, smetanaa ja punajuurta

Pääruoka

Possunposkia, dijon-sinapissa paistetut ruusukaalit, peruna-porkkanakakku sekä omena-paistinliemikastike
Possunposkia, ruusukaalia ja omenaa

Jälkiruoka

Piparia, appelsiini-mascarponemoussea ja granaattiomenaa
Piparia, appelsiinia ja granaattiomenaa


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: Kylmäsavulohi ja vehnäolut

  • Bryggeri Weizen
    • 1. Bryggeri Weizen
    • Suomi
    • 4.99 €
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Joulupöydän kalapöytään käy mainiosti vehnäolut ja myös tälle annokselle se on oiva kaveri. Kalan rasvaisuus taittuu mukavasti raikkaalla Bryggerin Weizen-oluella."
  • Pullon henki suosittelee: Possunposkia ja Rheingaun riesling

  • X-Berg Riesling 2015
    • 2. X-Berg Riesling 2015
    • Saksa, Rheingau
    • 15.47 €
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Annoksen kanssa sopii loistavasti riesling, jossa on tarpeeksi happoja ja rakennetta pärjäämään poskien ja peruna-porkkanakakkujen kanssa.
  • Pullon henki suosittelee: Piparia ja Vin Santo

  • Sangallo Vin Santo di Montepulciano 2009
  • Viinikartta suosittelee: Kylmäsavulohta ja roseekuohuviini

  • Rotari Rosé Brut 2011
    • 4. Rotari Rosé Brut 2011
    • Italia
    • 13.98 €
    • Pinot Noir, Chardonnay
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Kuohuviini sopii hyvin kalaiselle alkupalalle. Tässä annoksessa on smetanaa, joka viihtyy kuohuviinin seurassa ja punajuurta, jolle roseekuohuvan punaiset aromit antavat kivan lisän. Tämä italialainen kuohuva on myös ryhdikäs ja jo 5 vuotta kypsynyt hieno viini."
  • Viinikartta suosittelee: Possunposkia ja Alsacen Riesling

  • Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2013
    • 5. Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2013
    • Ranska, Alsace
    • 19.99 €
    • Riesling
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Gisselbrechtin Grand Cru Riesling valittiin joulukuussa 2016 Viini-lehden toimesta vuoden valkkariksi. Mekin olemme pitäneet tätä viiniä todella hyvänä, joten otetaan se tähän pääruoalle, koska ruusukaali ja kirpeä omenaisuus toivottavat mielummin valkoviiniä seurakseen. Tässä Rieslingissä on monia maku-ulottuvuuksia ja reippaasti happoa, joten pärjää lihaisalle pääruoallekin."
  • Viinikartta suosittelee: Piparia ja Moscato d'Asti

  • Canti Moscato d'Asti 2015
    • 6. Canti Moscato d'Asti 2015
    • Italia, Piemonte
    • 9.29 €
    • Moscato
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Tätä yhdistelmää sai hetken miettiä. Piparille etsin hieman rusinaista makua, mascarponelle kuohuvaa ja appelsiinille sitrusmaista aromia sekä granaattiomenalle riittävää hapokkuutta. Myös tuntuva sokerimäärä olisi eduksi. Siksi juomaksi valikoitui pirskahteleva Moscato d'Asti, jonka ominaisuudet enimmäkseen vastaavat tälle jälkiruoalle."


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: