Baron-Fuenté Grande Réserve Champagne Brut

Ranska, SamppanjatKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 18.99 € (0.375 l)
  • [kuva: Baron-Fuenté Grande Réserve Champagne Brut(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, keltaomenainen, aprikoosinen, kypsän sitruksinen, hennon briossinen, mineraalinen
Rypäleet:
Pinot Meunier, Chardonnay, Pinot Noir
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
12.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
18.99 € ( 50.37 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

17.98 € -> 18.99 € (18.07.2022)
17.29 € -> 17.98 € (06.04.2022)
16.99 € -> 17.29 € (08.01.2021)
17.19 € -> 16.99 € (09.03.2018)
16.98 € -> 17.19 € (14.01.2018)
15.98 € -> 16.98 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.375 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
564344
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
7.30g/l
Lisätietoja:
Valmistus: Alkoholikäyminen 16 asteessa terästankeissa. Perusviineistä 60 % kypsytettiin tankeissa 1 vuoden, 30 % 2 vuotta ja 10 % 3 vuotta. Lopullisen sekoituksen samppanjakäyminen pulloissa 3 vuotta. Tuottaja: Baron de Fuentén samppanjatalo on perustettu vuonna 1967. Perustaja on Gabriel Baron, ja samppanjatalo sijaitsee Charly-Sur-Marnessa. Rypäleet saadaan 80 hehtaarin alalta, josta Baron de Fuenté omistaa 35 hehtaaria.
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Baron Fuenté

Champagne Baron-Fuentén talo sijaitsee Vallée de la Marnen laakson länsiosassa, Charly-sur-Marnen kylässä. Alue tunnetaan pinot meunier-lajikkeen tärkeänä kasvualueena ja Baron-Fuentén talon runsasta ja pehmeää tyyliä selittää juuri fokus tähän lajikkeeseen. Baron-Fuentén talo syntyi vuonna 1967 tuoreen avioparin, Gabriel Baronin ja Dolores Fuentén, toimesta. Edelleen perheomistuksessa olevalla tuottajalla on omia tarhoja 38 hehtaaria ja lisäksi rypäleitä ostetaan myös sopimusviljelijöiltä.

Lähde: www.vindirekt.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Baron Fuenté

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Luonnehdinta: Vaalean nuorekas väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, hieman paahteinen, sitrusmainen. Maku on runsas, kuiva, hedelmäinen, mineraalisen raikas ja tasapainoinen.
Ruokasuositus: Yleis-Samppanja aperitiiviksi tai hienoille kala- ja äyriäisruuille. Kokeile myös aasialaisen ruuan kanssa.
Muuta: Samppanja on pullokäymisen jälkeen saanut kypsyä noin 3 vuoden ajan sakan päällä. Dosage, eli korkinvaihdon yhteydessä lisätyn sokerin määrä on 13 g/l.
Lehdistö: 91/100p Wine Spectator: Elegant and mouthwatering, this shows fine balance and texture, supporting a subtle range of peach, blanched almond, biscuit, mineral and light spice. Drink now through 2020.

Muut kommentit ( 5 )

Perunalastuille. Viinin terävin happoisuus tasapainottuu suolaisuuden ansiosta ja hapokkuutta riitää myös leikkaamaan perunalastujen rasvaisuutta. Ei ole sattumaa, että samppanjan kanssa tarjotaan usein pikkusuolaisia. (Aamulehti 24.12.2015)

    

Pienonen pettymys. Alussa maistuu hapokkaan pistävältä, mikä ei välttämättä ole huono asia, mutta on aika yllättävä. Kirpeässä pistävyydessä maistuu viheromena sekä sitruksisuus, joka on kuitenkin sopivan raikas. Hetken aikaa tuntuu, ettei tässä samppiksessa ole muuta ulottuvuutta, mutta miellyttävä paahteisuus alkaa nousta jälkimaussa esille, mikä nostaa pisteitä. Kokonaisuutena odotin "vuoden samppanjalta" enemmän ja siksi olen hieman pettynyt. Ei huono, mutta vähän liian siiderimäinen fiilis. Sopii railakkaiden karkeloiden kyytipojaksi, ei tyylikkyyttä vaativiin hetkiin.

    

"Voimakkaan keltainen, kaunis samppanja, jonka kehittyneessä ja rehevässä tuoksussa on briossia, pähkinää, uuniomenaa, herkkusientä ja hunajaa. Kehittynyt, runsas, tyylikäs ja pehmeä maku vastaa tuoksua. Maltilliset hapot." (Vuoden Viinit 2013. Baron-Fuenté Grande Réserve Brut. Sijoitus: Kulta. Sarja 19: Samppanjat. www.vuodenviinit.com)

    

Aamulehti suosittelee sujauttamaan tämän piccolon kevään karkeloissa käsilaukkuun ja nauttimaan pillillä. Unohda kalliimmat suurbrändit. Tämä tai
Pannier Sélection Brut. (Aamulehti 26.4.2013)

    

Hapokas, hyvin tiivis ja runsas hedelmäisyyden ja leivonnaisen maku. Vappumaljaksi tai brunssin alkuun. Ryhdikkään ja jäntevän rakenteen ansiosta myös ruokajuomaksi. (www.hs.fi, julkaistu 29.4.2010)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).