Billecart-Salmon Réserve Champagne Brut

Ranska, SamppanjatKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 44.90 € (0.75 l)
  • [kuva: Billecart-Salmon Réserve Champagne Brut(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kevyen aprikoosinen, mineraalinen, kevyen paahteinen, tyylikäs
Rypäleet:
Pinot Meunier, Chardonnay, Pinot Noir
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
10.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
44.90 € ( 59.73 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

43.36 € -> 44.90 € (09.03.2018)
42.95 € -> 43.36 € (14.01.2018)
40.90 € -> 42.95 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Samppanjat

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
548517
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
7.00g/l
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Billecart-Salmon

Billecart-Salmonin Samppanjatalo sijaitsee Mareuil-sur-Aÿn kylässä, Marne-joen pohjoisrannalla. Talon perustivat vuonna 1818 aviopari Nicolas Francois Billecart ja Elisabeth Salmon. Talo on edelleen pääosin Billecartin perheen omistuksessa ja sen johdossa jo seitsemäs sukupolvi (veljekset Antoine ja Francois Roland-Billecart). Viinintekijänä on vuodesta 1985 lähtien toiminut arvostettu Francois Domi. Billecart-Salmon tuottaa nykyään noin 1,8 miljoonaa pulloa Samppanjaa. Rypäleet saadaan osin omilta tarhoilta ja osin sopimusviljelijöiltä. Yhteensä tarhojen pinta-ala on noin 200 hehtaaria, joista 15 hehtaaria on talon omistuksessa. Billecart-Salmon tunnetaan teknisesti korkealaatuisena tuottajana, jonka Samppanjoille tunnusomaista on kuulas, puhdas hedelmäisyys ja mineraalinen raikkaus. Rypäleiden puristuksen jälkeen mehun annetaan kirkastua (débourbage) tarvittaessa kahteen kertaan ennen käymistä. Ensimmäinen tapahtuu puristuksen yhteydessä ja toinen hyvin viileässä (5 astetta) noin vuorokauden ajan, jotta karkea sakka saadaan erotettua kirkkaasta mehusta. Kirkastusta seuraa hidas, jopa kolme viikkoa kestävä viileäkäyminen noin 13 asteessa. Riippuen käymiserän (cuvée) luonteesta ja laadusta, seuraa alkoholikäymistä malolaktinen käyminen, joka tapahtuu nostamalla käymislämpötilaa. Viinin happoja pehmentävää malolaktista käymistä ei kuitenkaan aina toteuteta, kaikki riippuu viinin laadusta ja tyylistä. Billecart-Salmonilla on reilusti yli sata ruostumatonta teräsastiaa, jotta eri palstojen viinit voidaan vinifioida erikseen. Lisäksi talolla on yhä enemmän pieniä tammitynnyreitä, joissa osa talon Grand Cru-tarhojen tuottamista viineistä saa käydä ja kypsyä. Tammessa kypsytettyjä viinejä sekoitetaan Billecart-Salmonin vuosikertaviineihin. Billecartin tarha-Samppanja, Clos Saint-Hilaire, on kokonaan käynyt ja kypsynyt pienissä tammitynnyreissä ennen pullokäymistä. Pullokypsytyksen pituus vaihtelee suuresti viinistä toiseen. Perusviinit saavat kypsyä noin 3 vuotta mutta vuosikertaviinit noin 8-10 vuotta ennen markkinoilletuloa. Billecart-Salmonin Samppanjat saivat paljon huomiota vuonna 1999 kun kuuluisa Samppanja-asiantuntija, ruotsalainen Richard Juhlin, järjesti suuren tastingin, jossa etsittiin 1900-luvun sataa parasta Samppanjaa. Ykkössijan nappasi Cuvée Nicolas Francois Billecart 1959 ja toiseksi tuli sama cuvée vuodelta 1961. Näiden viinien menestys kertoo hyvin Billecart-Salmonin Samppanjoiden korkeasta laadusta ja ikääntymispotentiaalista. Billecart-Salmonin tuotannosta vientiin päätyy noin 65 %.

Lähde: www.vindirekt.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Billecart-Salmon

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Luonnehdinta: Kuiva, melko täyteläinen, puhtaan hedelmäinen, raikas. Talon tyylinä puhdas, mehevä hedelmäisyys, hienostunut rakenne ja mineraalisuus.

Ruokasuositus: Aperitiivi, kala- ja äyriäisruuat.

Muuta: Dosage, eli sokerinlisäys on noin 8 g/l.

Lehdistö: 5 stars: Decanter Award. Decanter Magazine July 2006 91/100p Wine Spectator 90/100p Wine Enthusiast 90/100p Robert Parker

Muut kommentit ( 4 )

Vivahteikas, paahteisuutta ja briossia. Kohtalaisen tuhti. 13/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 8/2017)

    

Raikas, vivahteikas, puhtaan hedelmäinen. Aperitiiviksi ja lohen seuraan. 12/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 10/2014)

    

Merellisen sashimiliemen hapokkuus ja wakamesalaatin hento pippurisuus tuovat esille viinin kypsää hedelmäisyyttä ja paahteisia piirteitä. (Viinilehti 8/2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).