Gisselbrecht Riesling Organic 2021

Ranska, AlsaceValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 13.49 € (0.75 l)
  • [kuva: Gisselbrecht Riesling Organic 2021(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, Hapokas, persikkainen, kevyen ananaksinen, sitruunainen, hennon kukkainen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
7.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit. Kevyille ja tuoreille kala- ja äyriäisruuille. Vaalea kala. Kesäiset, raikkaat salaatit ja ja noutopöydät. Tilli ja uudet perunat. Antipasto. Kasvisruoka. Hae viinit

HINTA

Hinta:
13.49 € ( 17.85 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

12.98 € -> 13.49 € (08.10.2023)
12.58 € -> 12.98 € (18.07.2022)
12.39 € -> 12.58 € (01.06.2021)
12.29 € -> 12.39 € (08.01.2021)
12.69 € -> 12.29 € (09.03.2018)
12.28 € -> 12.69 € (14.01.2018)
11.99 € -> 12.28 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
544397
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2021
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
9.20g/l
Erityistä:
vegaaninen
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Willy Gisselbrecht

Maison Willy Gisselbrecht & Fils viinitalon omistajasuku Gisselbrecht on alkujaan Itävallasta lähtöisin. Suvun historia Ranskan Alsacessa ulottuu 1600-luvulle asti, ja viiniä perheyritys on tuottanut alueella 1800-luvulta lähtien, ollen ensimmäisten joukossa, jotka keskittyivät viljelemään vain viinejä.

Todelliseen maineeseen viinitalo nousi Willy Gisselbrechtin siirryttyä yrityksen johtoon vuonna 1936. Willy tunnettiin aikansa visionäärinä ja hän oli Alsacessa myös ensimmäisiä, jotka pullottivat itse viinejään, useimpien viinintuottajien myydessä viininsä bulkkina. Seuraavan sukupolven johtoon nousi Léon Gisselbrecht ja tällä hetkellä viinitekijänä toimii Léonin poika Philippe Gisselbrecht. Myynnistä sekä markkinoinnista vastaa nuorempi veljeksistä Claude.

Gisselbrechtin tila sijaitsee Dambach-la-Villen kylässä, aivan Alsacen kuuluisan viinitien Route du Vin´n varrella. Yhtiön omistukseen kuuluu 17 hehtaaria viinitarhoja idyllisen Dambach-la-Villen ympäristössä. Lisäksi yhtiö ostaa rypäleitä tarkkaan valituilta yhteystyökumppaneilta samalta alueelta. Vuosituotanto, noin miljoona pulloa, koostuu yli kahdestakymmenestä viinilaadusta.

Gisslbrecht tuottaa viinejä kaikista Alsacen alueen päälajikkeista: Sylvaner (14%), Pinot blanc (20% mukaan lukien cremant), Riesling (25%), Tokay pinot-gris (17%), Pinot noir (5%), Gewurztraminer (18%), Muscat(1%). Pääosa rypäleistä poimitaan käsin. Gisselbrecht rajoittaa satoaan enemmän kuin alueen laatuluokitus vaatii. Esimerkiksi vuoden 2005 sadonkorjuussa rypäleitä kerättiin keskimäärin 68 hl/hehtaari, sallitun ollessa tuolloin 80/hl/ha. Alkon valikoimista löytyy muutama kansainvälisestikin palkittu Gisselbrecht -laatuviini.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Willy Gisselbrecht

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Vaaleankeltainen.
Tuoksu: Mineraalinen, kukkainen ja hennosti hunajainen.
Maku: herkullisen hapokas, sitruunainen, viherän omenainen.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi viinin laadukkaksi ja hyvn tehdyksi valkoviiniksi, joka sopii myös juhlaan. Opas suositteli viiniä hapokkaille kala- ja kasvisruuille, seurusteluun ja veden kielelle nostattavaksi aperitiiviksi.

Hyvä rapuviini
Viini on kehittynyt terästankeissa 8-10 kuukautta ennen pullotusta. Gisselbrecht Riesling on nyt juotavissa, mutta se säilyy hapokkuutensa ansiosta useita vuosia. Viini- ja ruokayhdistelmistä toimii hyvin kala ja äyriäiset, mutta myös juustot, kana sekä miedot thai-ruuat. Tämä valkoviini on loistava valinta rapujuhliin.

Muut kommentit ( 5 )

Toimiva perusriesling Ranskan Alsacesta. Ruoalla oli kinkku-pekonipiirasta, johon rieslingin hapot purivat hyvin ja leikkasivat ja tasapainottivat rasvaisuutta.

    

Raikas, miellyttävä hedelmä ja hapot. Feminiininen, hyvin tehty perusviini. 10/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 14/2014)

    

Paistetut kampasimpukat ja tomaattivinegretti. Viiniksi raikas ja monipuolinen alsacelainen, vivahteikas, ryhdikäs, viheromenaa, sitrusta, hentoa mineraalisuutta. Laadukas valinta. (K-Pirkka ruoka, 8/2014)

    

Avokadopasta Välimeren tapaan: Runsas hapokkuus ja sitruunaisuus tekee viinistä hyvän valinnan rasvaisen avokadon kumppaniksi. Viinin hunajaisuus jättää suuhun miellyttävän, pitkän jälkimaun. (K-RuokaPirkka, huhtikuu 2013)

    

"Vaaleankeltainen viini, jonka mehevässä tuoksussa on vahaa, lakkaa, omenaa ja päärynää. Maukas, miellyttävä ja sopivan hapokas maku vastaa tuoksua. Hyvä lajinsa edustaja." (Vuoden Viinit 2012. Gisselbrecht Riesling Tradition 2010. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Euroopan valkoviinit, hinta yli 10 euroa, sarjassa 36 viiniä. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).