Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (2)
Vuoden Viinit 2019. Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2013. Sijoitus: Pronssi. Sarja 08: Euroopan valkoviinit, hinta 13-18 euroa. www.vuodenviinit.fi
Muokkaa Poista"Keltaisen viinin tuoksu on moniulotteinen, rehevä ja avoin. Siitä voi löytää mm. mineraalia, sitruksia, kypsiä keltaisia hedelmiä, aprikoosia ja melonia sekä petrolia. Viini on puolikuiva, mutta sen rapsakka hapokkuus tasapainottaa rakenteen harmoniseksi kokonaisuudeksi. Maussa toistuvat tuoksun elementit; kypsät hedelmät, sitrukset, aprikoosi ja meloni sekä selkeä petrolisuus. Tyylikäs ja moniulotteinen viini, jolla on pitkä intensiivinen jälkimaku." (Vuoden Viinit 2018. Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012. Sijoitus: Kulta. Sarja 08: Euroopan valkoviinit, hinta 12-17 euroa. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa Poista