Zenato Rosso Veneto 2018

Italia, VenetoPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 5 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Zenato Rosso Veneto 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (4)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, karhunvatukkahilloinen, kypsän karpaloinen, tamminen
Rypäleet:
Corvina Veronese, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon, Corvina, Merlot
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
6.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
12.98 € ( 17.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

12.48 € -> 12.98 € (08.01.2021)
11.99 € -> 12.48 € (24.02.2020)
11.98 € -> 11.99 € (13.01.2019)
11.26 € -> 11.98 € (09.03.2018)
11.39 € -> 11.26 € (24.02.2018)
10.98 € -> 11.39 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 - 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
475407
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.10g/l
Erityistä:
ympäristövastuullinen pakkaus
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet ovat kasvaneet Veneton viinialueella Gardajärven läheisyydessä. Kypsytys: Viini kypsyi terästankeissa noin 12 kuukauden ajan. Tuottaja: Zenaton viiniliikkeen perusti vuonna 1960 Sergio Zenato. Nyt mukana toiminnassa ovat hänen lapsensa Alberto ja Nadia. Edelleen perheyhtiönä toimivan viiniliikkeen viininvalmistamo on San Benetto di Luganassa lähellä Peschiera del Gardaa noin 25 kilometria länteen Veronasta.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
04.03.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Azienda Zenato

Azienda Zenato tunnetaan vuosisatojen ajalta voimakkaista siteistään paikalliseen historiaan ja kulttuuriin, sekä maahan jota tuotannossa käytetään. Yhtä tärkeinä elementteinä työssä korostuvat voimakas omistautuminen tutkimukseen ja kehitystyöhön sekä jatkuvaan laadun parantamiseen.

Olemme ylpeitä saadessamme edustaa Luganan aluetta, jonka kasvussa ja uudelleen löytämisessä Azienda Zenaton määrätietoinen ponnistelu on ollut merkittävä osatekijä. Luganaan kohdistuvan vihkiytymisen ohella olemme investoineet kaukonäköisesti myös läheiseen Valpolicellan alueeseen. Se mahdollistaa yrityksen kasvun ja kehitystyön tulevaisuudessa niin Italian tasolla kuin kansainvälisillä markkinoilla. Sukumme pitää edelleen ylpeänä kiinni arvoistaan, joiden yksinkertainen ja konstailematon lähestymistapa viinien valmistukseen on auttanut meitä kehittymään menestyväksi yritykseksi. Siksi uskomme voivamme vastata jokaisen viininharrastajan toiveisiin ja tarpeisiin kohtuuhintaisten, tunnistettavien sekä laadultaan erinomaisten viinien osalta.
-Sergio Zenato

Azienda Zenaton viinitila sijaitsee San Benedetto di Luganassa, joka kuuluu Peschiera del Gardan hallintoalueeseen noin 25 kilometriä Veronasta länteen. Sen sijainti Garda-järven Veneton puolella tarjoaa äärimmäisen otollisen mikroilmaston kasvatukseen. Tila koostuu yhteensä 70 hehtaarin kokoisista alueista Luganan ja Valpolicella Classicon alueilla, jotka tunnetaan historiallisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti rikkaasta taustoista sekä tapahtumistaan.

Lähde: http://www.zenato.it

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Zenato

Kommentit & arvostelut (8)

Vuoden Viinit 2021. Zenato Rosso Veneto 2017. Sijoitus: Pronssi. Sarja 01: Euroopan punaviinit, hinta 13 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

Vuoden Viinit 2020. Zenato Veneto Rosso Parziale Appassimento 2016. Sijoitus: Hopea. Sarja 01: Euroopan punaviinit, hinta 13 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

Vuoden Viinit 2019. Zenato Veneto Rosso Parziale Appassimento 2015. Sijoitus: Hopea. Sarja 01: Euroopan punaviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

"Lähes läpinäkymättömän, tumman sinipunainen viini, jonka miellyttävä tuoksu on kypsän marjaisa, kirsikkainen, toffeinen ja paahteinen. Viinin runsas ja tuoksua vastaava maku on makeanoloinen, kypsän marjaisa, pehmeän tanniininen ja keskihapokas. Moniulotteinen ja tasapainoinen viini, jolla on pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2017. Zenato Veneto Rosso Parziale Appassimento 2013. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 01: Euroopan punaviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Tummanpunainen viini, jonka rotevassa tuoksussa on kirsikkaa, luumua, nahkaa ja tallia. Kypsän hedelmäinen, leveä, voimakas ja marjaisa maku vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2014. Zenato Veneto Rosso 2010. Sijoitus: Pronssi. Sarja 01: Euroopan punaviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Erikoinen yhdistelmä erilaisia aromeja. Viini on tumma, maanläheinen ja tallinen, mutta samalla raikkaan kirsikkainen. Toimi hyvin raclette-viininä.

    

"Tummanpunainen viini, jonka tuoksussa herukkaa, tallia, nahkaa, kahvia ja tervaa. Pitkä, hyvä ja hedelmäinen maku vastaa tuoksua. Maukas kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2012. Zenato Veneto Rosso IGT 2010. Sijoitus: Hopea. Sarja: Euroopan punaviinit, hinta alle 10 euroa, sarjassa 39 viiniä. www.vuodenviinit.com)

    

"Aavistuksen viileänäkin maistuva punaviini. Parhaimmillaan toimii ruokaviininä mietojen liharuokien, kuten vasikan tai porsaan kera." (Aamulehti 8.3.2012) Valmistuksessa on käytetty italialaisesta huippuviini Amaronesta tuttua Corvinaa, johon on sekoitettu perusrypäleitä Cabernet Sauvignonia ja Merlotia.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).