Sangre de Toro Barrel Aged 2017 hanapakkaus

Espanja, KataloniaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 39.98 € (3 l)
  • [kuva: Sangre de Toro Barrel Aged 2017 hanapakkaus(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  • [kuva: Vanha tuotekuva]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, mustikkainen, karpalohilloinen, hennon mausteinen
Rypäleet:
Garnacha, Cariñena, Syrah
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
39.98 € ( 13.33 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

41.99 € -> 39.98 € (08.01.2021)
40.99 € -> 41.99 € (24.02.2020)
39.98 € -> 40.99 € (13.01.2019)
41.52 € -> 39.98 € (09.03.2018)
39.89 € -> 41.52 € (14.01.2018)
39.90 € -> 39.89 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
3 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
459938
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
hanapakkaus
Korkki:
hana
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.10g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Katalonian laatuviinialue, jossa vallitsee aurinkoinen Välimeren ilmasto. Valmistus: Terästankeissa Kypsytys: 12 kuukatta ranskalaisissa ja unkarilaisissa tammitynnyreissä, joista 20 % uusia. Tuottaja: Torresin perhe on tehnyt Vilafranca del Penedèsin kaupungissa viinejä 1600-luvulta lähtien. Torresin viiniliikkeen perusti Don Jaime Torres vuonna 1870. Nykyisin yhtiötä johtaa Miguel A. Torres. Katalonialainen Torres lienee Espanjan tunnetuin viinitalo. Kotialueensa ohella talo tekee viiniä muun muassa Ribera del Duerossa, Chilessä sekä Kaliforniassa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Torres

Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.

Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.

Lähde: http://www.torres.es

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Gran Sangre de Toro on Torresin tunnetuimman viinin Sangre de Toroa täydentävä reserva viini, jossa pitkä tammikypsytys ja syrah rypäleen käyttö tekevät viinistä täyteläisemmän ja runsaamman.

Käyminen tapahtunut ruostumattomissa terästankeissa 30 °C:ssa 2 viikon ajan. Viini on kypsynyt 12 kk unkarilaisissa ja ranskalaisissa (Nevers) 300 l tammitynnyreissä, joista 20% uusia. Viini säilyy 12 kk pakkauspäivästä.

Välimeren ilmasto tuottaa persoonallisia, ainutlaatuisia viinejä. Katalonian eteläisissä osissa, vuorten ja linnojen hallitsemalla alueella, oliivipuiden ja viljapeltojen keskellä, köyhässä maaperässä kasvaa vanhoja Garnacha ja Cariñena köynnöksiä, jotka tuottavat vain 2 kg rypäleitä köynnöstä kohden. Tämä viini on väriltään intensiivinen , karhunvatukan ja punaherukkahillon arominen, mausteisuuden sävyttämä. Suuntuntuma on silkkisen elegantti ja monisävyinen.

Täytetyt paprikat, riista, lihapadat ja höystöt, mausteiset liharuuat. Grilliruuat. Suositeltava tarjoilulämpötila 15-18 ºC.

Muut kommentit ( 3 )

"Mustan sinipunainen viini, jonka leveässä tuoksussa on hilloa, tummia marjoja, yrttejä, suklaata ja pippuria. Miellyttävä, maukas ja pitkä maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös mustikkaa." (Vuoden Viinit 2014. Torres Gran Sangre de Toro Barrel Aged 2011. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 11: Punaiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.fi)

    

Laadukas hanaviini. Runsasvärisen viinin tuoksua hallitsevat tummat marjat ja mausteisuus. Tammisuus on kohtalainen. Erinomainen grillipihvien seuralainen. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 27.6.2013)

    

"Tummanpunainen viini, jonka rehevässä tuoksussa on kirsikkaa, tallia ja tammea. Kypsän hedelmäinen maku vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2012. Torres Gran Sangre de Toro Barrel Aged 2008. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Punaiset hanapakkaukset, sarjassa 41 viiniä. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).