Heredad de Almizra Merlot Barrica

Espanja, ValenciaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 7.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Heredad de Almizra Merlot Barrica(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän marjainen, kevyen mausteinen, tamminen
Rypäleet:
Merlot (100 %)
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
7.98 € ( 10.51 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
441127
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 20.01.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2010
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.10g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat Valencian viinialueella Espanjan itärannikolla. Valmistus: Rypäleiden kuoria uutettiin viinissä ennen käymistä. Kypsytys: 10 % viinistä kypsyi kuukauden ajan amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja kaikki viini 6 kuukautta terästankeissa. Tuottaja: Bocopa on viiniyritys, joka toimii Alicanten kaupungin lähistöllä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
12.07.2011
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Bocopa

Heredad de Almizra Merlot Barrican tuottaa Bodegas Bocopa Espanjan Alicantesta. Se on vuonna 1987 perustettu suuri viljelijöiden yhteenliittymä, johon kuuluu yli 2000 viljelijää ja 2500 hehtaaria viinitarhoja. Se tuottaa peräti 40 % koko DO Alicanten viinituotannosta. Bodegas Bocopa on myös merkittävä luomuviinien tuottaja.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bocopa

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Heredad de Almizra Merlot Barrica tulee Valenciasta Alicantesta länteen. DO Valencia on Alicanten ohella yksi Espanjan välimerellisistä laatuluokitelluista viininviljelyalueista.>Rannikolta sisämaahan mentäessä ilmasto muuttuu kuumaksi ja kuivaksi, ja kesällä lämpötila saattaa kohota aina +45 asteeseen.

Heredad de Almizra Merlot Barrica on väriltään tumman kirsikanpunainen. Tuoksussa voi aistia tummaa marjaisuutta, luumua, mutta myös mausteisia, seetrisiä ja nahkaisia sävyjä. Maku on runsas ja maukas. Tummaa ja vahvaa marjaisuutta tasapainottaa tyylikäs tammisuus. Viinin tanniinit ovat kypsät ja pyöristyneet. Viini jättää suuhun mausteisen, seetrisen jälkimaun.

Heredad de Almizra Merlot Barrica on hieno kumppani maanläheisille liharuoille. Sen seurassa viihtyvät niin porsas, lammas, kuin nautakin. Omassa mausteisuudessaan se kestää myös ruoan erityyppisiä mausteita ja marinadeja. Se on myös mainio valinta kesän grilliviiniksi.

Muut kommentit ( 2 )

Laadukas vuorten viini on lempeä ja raikas lihan ystävä. Valencian sisämaan viileät vuorenrinteet hidastavat kypsymistä ja säilyttää rypäleissä hapokkuuden. (Aamulehti 8.9.2011)

    

Rubiininpunainen. Tuoksussa mausteita, vaniljaa, karhunvatukkaa ja kypsää luumua. Maku on keskipitkä, pehmeä, notkea ja hedelmäinen, tanniinit ovat kypsät. Linturiistalle ja lihapadoille. (Satakunnan Kansa, www.satakunnankansa.fi 8.9.2011)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).