Marchesi Antinori
Antinorin perhe on valmistanut viinejä jo yli 600 vuoden ja 23 sukupolven ajan. Yritystä johtaa Markiisi Piero Antinori kolmen tyttärensä Albieran, Allegran sekä Alessian avustuksella. Antinori on ollut Chianti Classicon uudistaja toimien Toscanan alueen suunnannäyttäjäna sen viinien noustessa kansainväliseen tunnettuuteen 1960- ja 70-luvuilla. Perheen tinkimätön intohimo kehittää jatkuvasti viiniensä laatua, joka hintaluokassa tekee Antinorista viinimaailman johtotähden ja todellisen Italian viinien lähettilään tänäkin päivänä. Antinorin kuuluisimpiin viineihin kuuluvat mm. ensimmäinen ns. supertoscanalainen Tignanello sekä historiallinen Villa Antinori tuoteperhe. Chianti Classicon ja muiden toscanalaisten viiniensä lisäksi Antinori tuottaa viinejä Italian Apuliassa, Piemontessa, Franciacortassa ja Umbriassa sekä erillaisten yhteistyöprojektien myötä Unkarissa, Maltalla, Chilessä ja USA:n Washington Statessa.
Lähde: www.winestate.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Marchesi Antinori
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Rypäleet tulevat Antinorin omilta Chianti Classico-tarhoilta; Tignanello, Solaia, ja Badia a Passignano jotka sijaitsevat Val di Pesan alueella. Viinit valmistettiin erikseen ja malolaktinen käyminen tapahtui ranskalaisissa tammitynnyreissä. Sekoituksen jälkeen viini kypsytettiin edelleen 14 kk. Kypsymisen jälkeen, ennen pullotusta jokainen tynnyri maistettiin ja valittiin, mitkä tynnyrit pääsevät lopulliseen sekoitukseen. Viini kypsyi vielä 12kk pullossa ennen myyntiin tulemista.
Tumma ja intensiivinen väri. Tuoksussa löytää vivahteita luumusta, kuivatuista hedelmistä ja rusinoista sekä tammea ja mausteisuutta. Tyylikäs makuelämys on täyteläinen, vielä nuori sekä hyvärakenteinen ja hienostunut, täynnä kaikkea olematta liikaa. Pehmeää täyteläisyyttä tukee pitkä ja miellyttävä tanniinirakenne. Tämä viini hyötyy nuorena ilmaamisesta ja paranee usean vuoden varastoinnin myötä. Klassinen ja tyylikäs ruokaviini, alueensa parhaimmistoa. Parhaimmillaan 2015 - 2025.
Laadukas ruokaviini, joka nuoruutens ansiosta viihtyy hyvin kypsien kovien juustojen kanssa. Laadukas riistalintu tai tumma liha kermaisen kastikkeen kanssa on oiva yhdistelmä tälle viinille.
Lehdistömaininnat: Wine Spectator 91p. Wine Advocate 91p. Robert Parker 91p. Viinistä Viiniin 2012: 5 tähteä ja sydän. ”Huippuviini, jonka kaikki tyylikkäät ominaisuudet loksahtavat kohdalleen". Kauppalehti Option Viiniklubi 2012 13+p. ”Tyylikäs, tasapainoinen, hyvin nautittava. Upea kokonaisuus”
Lähde: Winestate Oy
Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu
Viinikartta suosittelee:Selkeämakuinen chianti sangiovesesta ja cabernetista. Tuoksussa marjoja, hilloisuutta, luumua, tupakkaa, nahkaa ja cabernetin tuomaa antiikkista puukalustetta. Maku on raikas, mausteinen ja napakka. Samalla kuitenkin tasaisen pehmeä. Tummat marja ja sangiovesen kirsikat lyöttäytyvät hienosti yhteen. Lämmin fiilis. Maku on syvä ja pehmeä, mutta tanniinien puolesta riittävän ryhdikäs. Viiniä nauttii mielellään sellaisenaankin, mutta pääsiäisen karitsanfileen kanssa muodosti täydellisen kumppanin. Ei voi muuta kuin suositella, huikean hieno viini ja chianti.
Muut kommentit ( 2 )
Mutkattoman rustiikki, kypsän marjainen. Kirsikkainen. Särmikkään hapokas. Yrttisten ja viinipitoisten pataruokien pari. (Anna 10.4.2014)
Muokkaa Poista"Punaruskea viini, jonka rehevässä, kehittyneessä tuoksussa on mokkaa, suklaata ja luumua. Hienostuneen viinin tasapainoinen maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös viikunaa. Leveä, pitkä jälkimaku. Hallittu kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2012. Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2007. Sijoitus: Kulta. Sarja: Euroopan punaviinit, hinta yli 17 euroa, sarjassa 22 viiniä. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista