Valdespino
Bodega Valdespinon juuret ulottuvat aina vuoteen 1264 saakka. Valdespinoperheen ensimmäinen jäsen oli Don Alfonso Valdespino. Hän oli yksi 24:stä kristitystä ritarista, jotka taistelivat King Alonson rinnalla valloittaakseen Jerezin kaupungin takaisin maureilta. Palkinnoksi voittoisasta taistelusta kuningas palkitsi ritarit – myös Don Alfonso Valdespinon – antamalla heille maata Jerezistä.
Kuuluisa sherrytalo A.R.Valdespino on virallisesti perustettu 1875, mutta se on ollut toiminnassa jo vuodesta 1430 lähtien. Vuodesta 1999 lähtien se on ollut osa Jose Estevez -ryhmää, johon kuuluu myös toinen sherry-tuottaja, Marques del Real Tesoro. Sherryn tuotantoalue sijaitsee Espanjan eteläosassa Jerez de la Fronteran kaupungin ympäristössä.
Lähde: www.juomavinkki.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Valdespino
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Hedelmäsalaatin ja suklaan kera.
Väri: Kahvinruskea.
Maku: Täyteläinen, makea, pehmeä, mehevän rusinainen, hasselpähkinäinen, tasapainoinen.
Täyteläinen ja makea
Täyteläinen ja makea Valdespino Cream Sherry sopii loistavasti paitsi seurustelujuomaksi, myös voimakkeiden jälkiruokien seuraan joko kylmänä tai huoneenlämpöisenä tarjoiltuna. Hedelmäsalaatit, jäätelö ja joulun mausteiset kakut sekä suklaa viihtyvät tämän sherryn seurassa.
Lähde: Juomavinkki.fi
Muut kommentit ( 3 )
Tämä viini löytyy Viinikartan blogin (viinikartta.blogspot.fi) jutusta: Espanjalainen joulu: ruoka ja viinit - Feliz navidad
Janne Putkonen
Muokkaa Poista"Mahonginruskean viinin hieman oksidoituneessa tuoksussa on kuivattuja hedelmiä, rusinaa ja taatelia. Maku on makea, paahteinen ja siinä on runsaasti kuivia hedelmiä ja nekkua. Maku on voimakas ja avoin. Viinillä on pitkä, rusinainen jälkimaku." (Vuoden Viinit 2016. Valdespino Cream Sherry. Sijoitus: Pronssi. Sarja 16: Väkevöidyt (fortified) viinit. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa PoistaSherryn paahteiset, runsaan suklaan ja kuivattunen hedelmien aromit sointuvat herkullisesti suklaa-mantelikakun makumaailmaan. (Viinilehti 1/2014)
Muokkaa Poista