Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Väri: Kullanhohtoinen.
Tuoksu: Tasapainoisen omenainen
Maku: Pehmeä, vähähiilihappoinen, hedelmäinen.
Palkinnot ja tunnustukset: Vuoden siideri, Helsinki Beer Festival 2003.
Ranskan suosituin siideri
Cidraie valmistetaan normandialaisista siideriomenoista puristetusta mehusta lisäämättä vettä, sokeria tai lisäaineita. Siinä on voimakas, kuiva omenan maku, joka poikkeaa sekä perinteisistä englantilaisista että suomalaisista siidereistä. Tämä aito ja luonnollinen maku syntyy vain parhaista siideriomenoista ilman lisäaineita.
Cidraie on markkinajohtaja Ranskassa ja se on kautta aikojen ensimmäinen ranskalainen siideri, joka pullotettiin pieniin pulloihin 0,75 litran pullojen sijasta. Tuote lanseerattiin Ranskassa vuonna 1993 ja siitä tuli nopeasti ranskalaisen siiderin lippulaiva. Maultaan Cidraie -omenasiideri on pehmeä, vähän hiilihappoja ja puolikuiva.
Se ei ole pelkkä kesäsesonkisiideri vaan sillä on tavallista siideriä monipuolisemmat käyttöyhteydet. Siideri pärjää hyvin ruoka- ja seurustelujuomana jopa viinille.
Lähde: Juomavinkki.fi
Muut kommentit ( 0 )