Kaikki maatRanska› siiderit (70)

Ranska on Italian jälkeen toiseksi suurin viinintuottaja maailmassa. Viinintekemisen historia ulottuu kauaksi roomalaisajalle, jolloin Rooman valtakunnan levittäytyessä nykyisen Ranskan alueelle, roomalaisille piti tuottaa paikallisesti viiniä. Ranskasta epäilemättä tulee maailman huippuviinit, mutta paljon on myös peruslaatuista tuotantoa. Monet maailmanlaajuisesti levinneet lajikkeet ovat kotoisin Ranskasta, kuten Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc sekä Syrah. Myös viinintuotantoon kehitetyt menetelmät ovat usein Ranskasta. Käsite 'terroir' on tärkeä. Se tarkoittaa jollekin alueella tyypillistä maaperää, ilmastoa ja muita tekijöitä, niiden erityispiirteitä ja merkitystä viinin luonteeseen ja tyyliin. Tämän myötä alue ja alkuperä ovat Ranskassa erityisasemassa arvioitaessa viiniä.