Wolfberger
Wolfberger on suurin Elsassin viinintuottaja. Se on osuuskunta, joka koostuu 750 viljelijästä ja viinitarhoista noin tuhannen hehtaarin alueelta. Equishemin viinintuottajat perustivat Wolfbergerin vuonna 1902. Tänä päivänä Wolfberger on yhdistelmä traditiota ja huippunykyaikaista valmistustekniikkaa. Esi-isien muistoa kunnioittaen pyritään edelleen valmistamaan persoonallisia viinejä, joissa alueen maaperä ja rypälelajikkeet saavat omat erityispiirteensä esille. Nykyaikaista tekniikkaa käyttämällä varmistetaan tuotteen tasalaatuisuus ja eliminoidaan ei-toivottuja tekijöitä. Wolfberger tuottaa kaikkia alueen viinityyppejä, mutta erityisen tunnettu talo on Cremanteista, samppanjamenetelmällä valmistetuista kuohuviineistä. Wolfberger olikin tämän suhteellisen uuden tyypityksen luojia 1976. Tavallisesti Cremant d’Alsace valmistetaan Pinot Blanc –rypäleistä. Myös muun muassa Rieslingiä ja Pinot Gris’tä voidaan käyttää. Vaaleanpunaista Cremant Rosé’ta valmistetaan Pinot Noir –rypäleistä.
Lähde: www.norex.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Wolfberger
Kommentit & arvostelut (9)
Maahantuojan tuotekuvaus
Cremant d’Alsace Brut on kuiva, hedelmäinen, raikkaan hapokas ja laadukas kuohuviini kaikkeen juhlaan. Hienostuneena juomana se kohottaa tunnelmaa niin häissä ja muissa perhejuhlissa kuin korkea-arvoisten herrojen karonkoissa tai virallisissa tilaisuuksissa. Samppanjan laatua ja arvokkuutta kohtuullisella hinnalla.
Lähde: Norex Spirits
Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu
Viinikartta suosittelee:Wolfberger Crémant on Alsacen kuohuviini, jossa on samppanjamaista tyyliä huokeampaan hintaan. Tämä kuohuviini on suositusten vakiokalustoa. Se onkin tyylikäs aperitiivina ja monipuolisesti sopii ruokien yhteyteen.
Muut kommentit ( 7 )
Pääsiäisbrunssille alkuun ja myös ruokien kanssa kypsän hedelmäinen ja pehmeäkuplainen Wolfberger. (Anna 26.32015)
Muokkaa PoistaSitruunainen mustikkapiiras. Lemon curd maustaa hedelmäisen mustikkapiiraan. Viinisuosituksena tyylikäs, kuiva ja hapokas Wolfberger. (MeNaiset 8.5.2013)
Muokkaa PoistaTästä viinistä vappuviiniarvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Vappu ja vapun juhlaviinit 1/3 - Hyvä mousse: Wolfberger Crémant d'Alsace Brut
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaErittäin kuiva, tyylikäs, mehevä ja ryhdikäs. Hyvä alkumaljaviini, mutta toimii loistavasti myös juhlapöydän kalojen, äyriäisten ja juustojen kanssa. Tasaisen hyvät pisteet kaikilta Aamulehden kevään kuohuvien vertailun raatilaisilta. (Aamulehti 12.4.2014)
Muokkaa PoistaIkiaikainen suosikki on sienisalaatilla päällystetty leipä. Sienileivälle sopii tämä ranskalainen kuohuviini. Katso resepti pullonhenki.blogspot.fi
Muokkaa PoistaOli tää huomattavasti parempaa kuin kesäterassilla tarjoiltu vetinen kahdenkympin etukortti-skumppa, josta kuplia oli vaikea edes erottaa. Mukavasti kuplii, maussa päärynä-omenaa. Aika laimea aromeiltaan, mutta kesäiseen iltaan sopii ihan kivasti. Sais olla 4 euroa halvempi (9,99 €) laatuun nähden.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista"Viherkeltainen viini, jonka hedelmäisessä tuoksussa on sitrusta ja omenaa. Maukas viini, jossa on pienet kuplat ja hyvä mousse." (Vuoden Viinit 2012. Cremant d'Alsace Brut. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Kuohuviinit, sarjassa 38 viiniä. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista