Veuve Clicquot
Veuve Clicquot suhtautuu viiniin kuin se olisi ravitseva elämänlähde ja ansaitsee siksi saada paikan kaikkien huomion keskipisteenä. Jokaisena vuodenaikana viinit saavat tarvitsemaansa käsittelyä ja huolenpitoa, jotta ne voivat kehittyä täyteen potentiaaliinsa paljastaen rypäleidensä parhaat puolet.
Talvisin viiniköynnöksiä harvennetaan käsin aina maaliskuun loppuun asti, jonka jälkeen ne saavat levätä suojasäleikössä. Kukinta alkaa juhannuksen aikaan ja 100 päivän kuluttua tästä alkaa sadonkorjuu. Kasvukauden aikana tarhausta hoidetaan siten, että fotosynteesi saa ihanteelliset olosuhteet toimiakseen. Rypäleet poimitaan käsin koko Champagnen alueella. Yli 1200 poimijaa osallistuu syksyisin Veuve Clicquotin rypäleiden keräämiseen joka vuosi.
Saadakseen täyden hyödyn maaperän ominaisuuksista Champagnen alueella, Veuve Clicquot käyttää eri lajikkeiden jatkokäsittelyyn erilaisia prosesseja. Huolellisesti suoritettujen työvaiheiden jälkeen ja jatkuvan seurannan läpäisseet viinit lopulta pullotetaan, jonka jälkeen ne lepäävät kellarissa kolme kuukautta ennen jakeluun pääsemistä.
Lähde: http://www.veuve-clicquot.com
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Veuve Clicquot Ponsardin
Kommentit & arvostelut (2)
Tästä viinistä sokkotestivideo (viinikartta.blogspot.fi): Kumpi voittaa, halpiskuohari vai laatusamppanja?
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTuoksu hiivaleipämäinen ja tuo mieleen tallin takaiset tunnelmat. Mahtava vaahto ja pehmeät kuplat tuntuvat miellyttäviltä suussa. Maku on esanssinen ja makea, aika ällö jossain määrin, mikä johtuu tuntuvasta makeudesta - olen enemmän kuivempien kuohareiden ystävä. Odotin enemmän. Olin pettynyt. Hintaan nähden ei erikoinen.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista