Vasse Felix Cabernet Merlot 2013

Australia, Länsi-AustraliaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 13.60 € (0.75 l)
  • [kuva: Vasse Felix Cabernet Merlot 2013(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, hapankirsikkainen, yrttinen, mausteinen, kevyen tamminen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Petit Verdot
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
13.60 € ( 18.00 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
435577
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 18.11.2017.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2013
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.10g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Margaret Riverin viinialueen pohjoispuolella Wilyabrupin ala-alueella sijaitsevat viinitarhat. Kypsytys: Kypsyi 12 kuukautta tammitynnyreissä ja 6 kuukautta pulloissa. Tuottaja: Vasse Felix perustettiin vuonna 1967 Dr. Thomas Cullityn toimesta ja se on Margaret Riverin ensimmäisiä uraauurtavia viinintuottajia. Viinitalon omistaa nykyisin Holmes á Courtin perhe.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
30.08.2014
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Vasse Felix

Vasse Felix on saanut nimensä Ranskalaisen merimiehen, Thomas Timothee Vassen mukaan joka osallistui Länsi-Australian tutkimusmatkalle. Laiva haaksirikkoutui johtuen kovasta merenkäynnistä ja T.T.Vasse ajatui eroon muusta miehistöstä joka muuten kokonaisuudessaan pelastui. Häntä ei ikinä löydetty. Tapahtuma oli niinkin merkittävä että se kirjattiin jopa Ranskalaisten historiankirjoihin ja alue merkittiin karttoihin nimellä ”Onneton Vasse”.Vuonna 1967 Vasse Felix tilan perustanut Dr.Tom Cullity oli historioitsija ja tunsi tarinan. Toivoen viinitilalleen parempaa onnea hän ironisesti nimesi tilansa tämän tarinan pohjalta Vasse Felix:ksi. Felix tarkoittaa latinasta käännettynä onnekasta.

Lähde: Uniq Drinks Finland

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Vasse Felix

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Luonnehdinta: Väri on punaruskea, tuoksu on tiivis ja moniulotteinen. Päällimmäisinä aromeina punaisia marjoja, mustaherukkaa ja aavistus lakritsia. Myös aavistus savua ja tammea on aistittavissa. Maku hyvin paljon seurailee tuoksua. Viinissä on hyvä happorakenne ja tanniinit ovat hienostuneet ja viipyilevät.

Muuta: Viini on kypsynyt 12 kuukautta ranskalaisessa tammessa joista 8 % uutta ja 92 % 1-4 vuotta vanhaa. Viini on juotavissa nyt mutta hyötyy myös kellaroinnista seuraavan 3-5 vuoden ajan.

Alue: Margaret Riverin viinialue sijaitsee Australian Länsirannikolla. Kooltaan viinialue on 55 neliökilometrin kokoinen joista 21 :llä kasvatetaan viiniä. Viinitiloja alueella on n.150. Alueen tilat ovat pää-asiassa ns. Boutique-tuottajia jotka keskittyvät määrän sijasta korkeaan laatuun. Alueen tuotanto on vain 3 % Australian kokonaisviinituotannosta mutta 20 % Australiassa myytävistä huippuviineistä tulee Margaret Riveriltä.

Muut kommentit ( 4 )

Kevyt, raaka kuin rangoista tehty, tasapaino horjuu. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 2/2015)

    

Tummia piirteitä, lähes tervaa ja pikeä. Lämmin, sopivasti purevat tanniinit, alkoholinen ja savuinen. Runsas, mutta yliarominen. Tammisuus tuo moniulotteisuutta, mutta kaikki piirteet eivät sopusoinnussa. Grilliruoan kanssa ottelisi ehkä hienosti.

    

Hillomaisen mausteinen seuralainen. Nuorekas tuoksu: mustaherukka, luonnonyrtit, mokka. Tanniininen, rodukas, tasapainoinen, hapokas ja tumman marjaisa. Hevosenlihalle. (Aamulehti 13.11.2014)

    

Bordeaux-henkinen tasapainoinen viini ruokapöytään. Hapot ja tanniinit antavat sopivasti ryhtiä. Miedot riistaruoat ja erilaiset häränlihat. 4/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 30.10.2014)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).