Torres Digno Gewürztraminer 2018

Chile, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 3 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.48 € (0.75 l)
  • [kuva: Torres Digno Gewürztraminer 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, passionhedelmäinen, viheromenainen, limettinen, kevyen yrttinen, hennon kukkainen
Rypäleet:
Gewürztraminer, Riesling
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit. Kevyille ja tuoreille kala- ja äyriäisruuille. Vaalea kala. Kesäiset, raikkaat salaatit ja ja noutopöydät. Tilli ja uudet perunat. Antipasto. Kasvisruoka. Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.48 € ( 13.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.99 € -> 10.48 € (08.01.2021)
10.98 € -> 10.99 € (24.02.2020)
10.90 € -> 10.98 € (17.11.2019)
10.40 € -> 10.90 € (13.01.2019)
9.99 € -> 10.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 € tai alle

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
545137
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.30g/l
Erityistä:
eettinen, vegaaninen, Fair for Life
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat Clarojoen laaksossa Curicóssa. Vulkaaninen ja savinen maaperä sekä vaaleille lajikkeille sopiva viileä ilmasto. Valmistus: Käyminen 18-asteisissa terästankeissa, ei tammikypsytystä. Tuottaja: Katalonialainen Miguel Torresin viiniliike on perustettu vuonna 1870, ja se on edelleen perheyritys. Toiminnot Chilessä käynnistyivät vuonna 1979.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Torres

Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.

Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.

Lähde: http://www.torres.es

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres

Kommentit & arvostelut (7)

Maahantuojan tuotekuvaus

Santa Digna sarja on nimetty samannimisten kiviristien mukaan. Espanjalaiset valloittajat pystyttivät kiviristejä Chilessä alueidensa rajoille tuottamaan onnea ja hyvinvointia niille, jotka uskaltautuivat tukimaan uusia tuntemattomia alueita. Viini on valmistettu noin 30 vuotta vanhoissa köynnöksissä kasvaneista rypäleistä. Rypäleet on heti puristamisen jälkeen käytetty 18ºC lämpötilassa terästankeissa 21 päivän ajan. Viiniä ei ole kypsytetty tammitynnyreissä. Viini on parhaimmillaan 2-3 vuoden ikäisenä.

Kirkas keltainen väri. Klassisen hunajainen, kukkaisarominen tuoksu; ruusua, jasmiinia ja appelsiininkukkaa. Hienostunut, täyteläinen viini, rypälelajikkeille tyypillisesti parfyyminen. Hyvä happorakenne tasapainottaa viiniä mukavasti.

Mausteiset ja itämaiset ruuat, kinkku ja kalkkuna, merenherkut keveissä kastikkeissa. Ihanteellinen aperitiivi, picnic- ja brunssiviini.

Muut kommentit ( 6 )

Makeus ja mausteet soivat yhdessä. Litsiä, hunajamelonia, sitrusta, omenaa, päärynää. Intialaisille kookosmaitoa tai jogurttia sisältäville ruoille. (Aamulehti 9.4.2015)

    

"Viherkeltainen viini, jonka rehevässä ja aromaattisessa tuoksussa on omenaa, nokkosta, ruohoa ja yrttisyyttä. Puolikuiva, roteva, sopivan hapokas ja maukas maku vastaa tuoksua, siinä on myös greippiä. Maukas jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Torres Santa Digna Gewürztraminer Reserve 2012. Sijoitus: Hopea. Sarja 09: Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Ruokaisa broileri-perunasalaatti: aurinkokuivattujen tomaattien aromikkuus ja salaattijuustokuutioiden suolaisuus pitävät lähes makean hedelmäisestä ja mausteisesta valkoisesta. (K-RuokaPirkka, maaliskuu 2010)

    

Possuvartaat ja raparperichutney: viinille vaikea, mausteinen raparperichutney saa tästä valkoviinistä tarvittavaa vastusta. (K-RuokaPirkka, 11.6.2009)

    

"Viherkeltainen viini, jonka rehevässä, monipuolisessa tuoksussa on mausteisuutta, parfyymia, kypsää hedelmää, hunajaa ja ruusua. Sopivan hapokas maku vastaa tuoksua, siinä on myös vihreää omenaa. Pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2010. Torres Santa Digna Gewürztraminer Reserve 2008. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Uuden maailman valkoviinit, hinta yli 9 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Gewurztraminer-rypälettä viljellään laajasti Euroopassa ja uudessa maailmassa Uudessa-Seelannissa ja Chilessä. Rypäle viihtyy viileissä oloissa ja tuottaa aromaattisen voimakkaita viinejä. Viinien laatu näkyy myös hinnassa. Kirkkaan sävyinen Santa Digna on maultaan kuiva ja sopivan hapokas. Se on hedelmäinen ja sitrusmainen ja tyyliltään harvoja viinejä, jotka sopivat aasialaisten ruokien kanssa.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).