Sektkellerei Gebr. Szigeti
Szigeti on vuonna 1991 perustettu pullokäyneiden kuohuviinien spesialisti Itävallan Burgenlandista. Tilan vuosituotanto on noin miljoona pulloa ja rypäleet saadaan noin 90 hehtaarin sopimusviljelmiltä. Szigetin veljesten ainutlaatuiset kuohuviinit ovat saanet kansainvälistä huomiota osakseen niin Amerikoissa kuin Aasiassakin. Talon toiminta on koko olemassa olon perustunut kahden periaatteen noudattamiseen: 1. jatkuva keskittyminen vain korkeatasoiseen laatuun 2. ylivoimainen laajuus lajikeominaisuuksiin perustuvien viinien valikoimassa. Szigetin Champagnesta lähtöisin oleva enologi keskittyy varmistamaan viinit massasta erottaviin rypälelajike ominaisuuksiin ja markkinoinnista vastaava Peter Szigeti kehittää jatkuvasti uusia tuoteinnovaatioita talon tunnettuuden lisäämiseksi korkeantason gastronomisten piirien keskuudessa.
Lähde: Winestate
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Sektkellerei Gebr. Szigeti
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Rypäleet kasvoivat Neusiedler See-Hügellandin viinialueella Itävallan itäosassa. Viini kävi terästankeissa, joissa se myös kypsyi 6 kuukauden ajan. Toinen, kuplat synnyttävä, käyminen pulloissa 16–22 kuukauden ajan.
Runsas kirkkaan punainen väri. Erittäin kuiva, hapokas, punaisten marjojen sävyttämä hennon paahteinen ja kevyesti mausteinen, mineraalinen maku.
Läpi aterian aperitiivistä jälkiruokiin. Soveltuu runsaan hedelmäisyyden ja raikkaan hapokkuutensa ansiosta erityisesti kalaruokien ja vaalean lihan kumppaniksi.
Lehdistömaininnat: 89/100 p. Fallstaff 2013 (2009)
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 2 )
Aika punainen. Hyvät aromit tuoksussa, jotain paahdetta ja rusinaisuutta. Maku on kuiva ja punamarjainen, mm. vadelmaa. Sekä toinen puoli mausta on sitruksinen. Mineraalisuuden myötä tämä hyvän aromikas viini sopii nimenomaan ruokaviiniksi. Seurustelussa hakee paikkaansa, mutta ei aivan täytä sitä. Yhdistä monipuolisesti ruoille.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaMerellisen sashimiliemen hapokkuus tuo esiin kuohuviinin marjaisia vivahteita ja viinin yrttinen aromikkuus sopii wakamesalaatille. (Viinilehti 8/2013)
Muokkaa Poista