Näytä ruokalista
       

Ankka ja sorsa sahramikastikkeella ja Pinot Noir

Ankka ja sorsa sahramikastikkeella: Ankka ja sorsa tarkoittavat melkein samaa lintua; ankka on sinisorsan kesy ja tarhattava muoto. Ankka on kuitenkin villiä sorsaa suurempi. Molempia lintuja voi käyttää ruoanvalmistuksessa. Me käytämme tänään ankkaa. Ankanrinta valmistetaan ensin paistamalla nahkapuoli alaspäin, sitten nopeasti toiselta puolelta ja kypsennys viimeistellään uunissa. Lopputulos saa levätä foliossa. Ankanrinta on broileria rasvaisempaa, tummempaa, aromikkaampaa ja tiiviimpää. Se viipaloidaan näteiksi viipaleiksi ja tarjoillaan keltaisen ja kermaisen sahramikastikkeen kanssa. Meidän versiossa kastikkeeseen antaa rakennetta ja makua kuohuviini. Valitse lisukkeet mielesi mukaan: esimerkiksi perunaa ja juureksia ankan arvokkuudella laitettuna.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Ankalle sopii samat viinit kuin sorsalle ja Pinot Noir on tyypillinen riistalinnun valinta. Koska ankanrinta on rasvaista, sen kanssa sopivat hedelmäiset ja hilloiset kastikkeet tai lisukkeet. Meidän versiossa sahramikastike on hedelmäisyyden puolesta neutraali, joten hedelmäinen viini on paikallaan. Kastikkeessa olevan kuohuviinin kanssa voi hyvin yhdistää toisen (tai saman) kuohuviinin: kuivan herukkaan ja punaisiin marjoihin viittaavan roseekuohuviinin. Kuohuviinin mineraalisuus tuo tyylikkyyttä ja hapokkuus leikkaa hyvin kermakastikkeen rasvaisuutta. Koska Pinot Noiria löytyy myös kuohuviineistä, valitsimmekin itävaltalaisen pelkästään Pinotista tehdyn roseekuohuviinin. Poreilevat roseekuohuviinit ovat yleisestikin ottaen loistavia ruokaviinejä ja lisäksi Pinotin tuoma aromikkuus lisää ruokaan omanlaisensa kiinnostavuuden. Yhtä hyvin ankalle voi valita marjaisen ja mausteisen Pinot Noirin punaviinin muodossa. Uuden-Seelannin kirsikkaisen hedelmäiset pinotit ovat todella tyylikkäitä valintoja niin ankalle kuin riistalinnulle.

Te Kairanga Runholder Pinot Noir 2016

Te Kairanga Runholder Pinot Noir 2016

  • Uusi-Seelanti, punaviinit
  • Rypäleet: Pinot Noir
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Keskitäyteläinen, tanniininen, kirsikkahilloinen, karpaloinen, herukkainen, orvokkinen, kevyen timjaminen
  • 20.90€
  • Pisteet: 95

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Szigeti Pinot Noir Rosé Brut 2016

Szigeti Pinot Noir Rosé Brut 2016

  • Itävalta, kuohuviinit
  • Rypäleet: Pinot Noir
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Erittäin kuiva, hapokas, punaherukkainen, vadelmainen, hennon paahteinen, mausteinen, kevyen mineraalinen, vivahteikas. rosee.
  • 15.99€
  • Pisteet: 85

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Kuohuviini
  • Kanaliemi
  • Ankanrinta
  • Salottisipuli
  • Sahrami
  • Kerma
  • Vehnäjauho
  • Voi
 
Lue seuraavaksi:
LipeäkalaBouillabaisse