Näytä ruokalista
       

Ankka ja sorsa sahramikastikkeella viinisuositus

Tälle ruualle sopii Pinot Noir

Ankanrinnan paistaminen aloitetaan nahkapuoli alaspäin.
Kuva: Viinikartta


Ruuan ainekset, joihin viinisuositus perustuu

  • Ankanrinta
  • Kanaliemi
  • Kerma
  • Kuohuviini
  • Sahrami
  • Salottisipuli
  • Vehnäjauho
  • Voi

Ankka ja sorsa sahramikastikkeella

Ankka ja sorsa tarkoittavat melkein samaa lintua; ankka on sinisorsan kesy ja tarhattava muoto. Ankka on kuitenkin villiä sorsaa suurempi. Molempia lintuja voi käyttää ruoanvalmistuksessa. Me käytämme tänään ankkaa. Ankanrinta valmistetaan paistamalla se nahkapuoli alaspäin, sitten nopeasti myös toiselta puolelta ja kypsyys viimeistellään uunissa. Lopputulos saa levätä foliossa.

Ankanrinta on broileria rasvaisempaa, tummempaa, aromikkaampaa ja tiiviimpää. Liha viipaloidaan näteiksi viipaleiksi ja tarjoillaan keltaisen ja kermaisen sahramikastikkeen kanssa. Meidän versiossa kastikkeeseen makua ja rakennetta antaa myös kuohuviini. Valitse lisukkeet mielesi mukaan, esimerkiksi perunaa ja juureksia ankan arvokkuudella laitettuna.


Viinisuositukset

Ankalle sopii samat viinit kuin sorsalle. Pinot noir on tyypillinen riistalinnun viini. Koska ankanrinta on rasvaista, sen kanssa sopivat hedelmäiset ja hilloiset kastikkeet tai lisukkeet. Meidän versiossa sahramikastike on hedelmäisyyden puolesta neutraali, joten hedelmäinen viini on paikallaan.

Kastikkeeseen lisättyä kuohuviiniä voi tarjota myös ruokajuomana. Tämän itävaltalaisen kuohuviinin punaherukkaisuus ja vadelmaisuus antavat kokonaisuuteen hedelmäisyyttä, mineraalisuus tuo tyylikkyyttä ja hapokkuus leikkaa hyvin kermakastikkeen rasvaisuutta.

Yhtä hyvin ankalle voi valita myös marjaisan ja mausteisen pinot noirin punaviinin muodossa. Uuden-Seelannin kirsikkaisen hedelmäiset pinotit ovat todella tyylikkäitä valintoja niin ankalle kuin riistalinnuille.



Te Kairanga Runholder Pinot Noir 2020

Te Kairanga Runholder Pinot Noir 2020

  • Uusi-Seelanti, punaviinit
  • Rypäleet: Pinot Noir
  • Makutyyppi: marjaisa & raikas
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, vadelmainen, kirsikkainen, orvokkinen, kevyen metsänpohjainen
  • Sokeria: 7.00 g/l
  • 21.99€
  • Pisteet: 93
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Szigeti Pinot Noir Rosé Brut 2018

Szigeti Pinot Noir Rosé Brut 2018

  • Itävalta, kuohuviinit
  • Rypäleet: Pinot Noir
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Erittäin kuiva, hapokas, punaherukkainen, omenainen, vadelmainen, mausteinen, kevyen mineraalinen, vivahteikas
  • Sokeria: 7.00 g/l
  • 19.98€
  • Pisteet: 85
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
 
Katso seuraava ruoka:
LipeäkalaBouillabaisse