Seven Falls Merlot 2012

Yhdysvallat, WashingtonPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Seven Falls Merlot 2012(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, viikunainen, mustikkainen, kirsikkahilloinen, suklainen, vaniljainen, tamminen
Rypäleet:
Merlot, Syrah
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.98 € ( 19.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

15.40 € -> 14.98 € (09.03.2018)
14.99 € -> 15.40 € (14.01.2018)
18.98 € -> 14.99 € (02.07.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
484427
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 14.10.2018.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.80g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Wahluke Slopen viinialueella Columbia-joen varrella Washingtonin osavaltiossa. Valmistus: Viini kävi terästankeissa. Kypsytys: Viini kypsyi 18 kuukautta tammitynnyreissä. Tuottaja: Seven Falls Winery on osa Ste. Michelle Wine Estates -konsernia, joka koostuu useista Washingtonin, Oregonin ja Kalifornian osavaltioiden viiniyrityksistä. Muuta: Seven Falls saa nimensä seitsemästä vesiputouksesta, jotka aikoinaan virtasivat Columbia-joesta nykyiselle Wahluke Slopen alueelle.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
01.04.2014
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Seven Falls Winery

Seven Falls Winery sijaitsee Wahluke Slopen alueella Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Viinitalo on osa Ste. Michelle Wine Estates -konsernia, joka koostuu useista Washingtonin, Oregonin ja Kalifornian osavaltioiden viiniyrityksistä. Seven Falls saa nimensä seitsemästä vesiputouksesta, jotka aikoinaan virtasivat Columbia-joesta nykyiselle Wahluke Slopen alueelle. Wahluke Slope on ilmastoltaan yksi Washingtonin osavaltion kuivimpia ja lämpimimpiä. Alueen viinit ovatkin tyypillisesti täyteläisiä ja hyvärakenteisia.

Lähde: Winestate

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Seven Falls Winery

Kommentit & arvostelut (8)

Maahantuojan tuotekuvaus

Rypäleet ovat peräisin Wahluke Slopen viinialueelta Columbia-joen varrelta Washingtonin osavaltiosta. Viini on käynyt terästankeissa ja kypsynyt 18 kuukautta (20% amerikkalaisissa ja 80% ranskalaisissa) tammitynnyreissä.

Tummanpunainen viini on tuoksultaan tumman marjaisa ja mausteinen. Maku on täyteläinen, kypsän luumun ja tammikypsytyksen sävyttämä. Hyvä tanniinirakenne ja hapokkuus täydentävät toisiaan. Silkkinen, pitkä jälkimaku.

Seven Falls Merlot on erinomainen kumppani liharuoille. Esimerkiksi kermainen pasta, grillattu liha tai tuoremakkarat tai pataruoat toimivat hyvin tämän viinin kanssa.

Muut kommentit ( 7 )

2011: Hieman puiseva ja terävähappoinen, kypsien rypäleiden makeutta. 9/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 7/2017)

    

Lämmin ja pehmeä, tuoksun makeus toistuu maussa. Mehevä kokonaisuus liharuoille. 10/20 pistetttä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 1/2016)

    

2011: Varsin täyteläinen, maanläheinen, kypsiä makeita marjoja, pehmeitä tanniineja. 10/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 17/2015)

    

Hieno esimerkki Yhdysvaltojen mehevästä ja hillomaisesta tyylistä. Merlottiin on lisätty runkoa syrahilla ja on saatu aikaan mainio tummanmarjaisa grilliviini, josta löytyy rutkasti tanniinejakin.

    

Tanniinit puraisevat niin miellyttävällä tavalla, että äidyn kehumaan tätä viiniä. Täyteläinen viini kuivattaa suuta peittäen kaiken alleen ja tuo aromit vasta jälkimaussa: tummaa marjaa, lämmittävää mausteisuutta ja tammen tuomia paahteisia piirteitä. Tanniinit ovat tässä viinissä pääasia, valitse ruoka sen mukaan ja ruoan kanssa viini pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Kaikki suolainen, esim. juustot tai grillattu liha pehmentää ja toimii yhteen. Tätä nauttii myös sellaisenaan, jos tykkää napakan kuivattavasta tyylistä.

    

Punaiset marjat, tammi, kuivattavat tanniinit, jälkimaussa kahvi ja kaakao. Mainio runsasmakuinen amerikkalaistyylinen ruokaviini - grillatulle lihalle. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 22.5.2014)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).