Firriato
Di Gaetanon perhe perusti Casa Vinicola Firriaton vuonna 1985 tavoitteenaan tehdä sisilialaiset viinit tunnetuksi maailmalla hyvästä laadustaan. Perhe halusi myös elvyttää alkuperäisten sisilialaisten rypälelajikkeiden käytön kansainvälisten rypäleiden rinnalla.
Firriato omistaa tällä hetkellä kolmisensataa hehtaaria viinitarhoja ja viinitalon tavoitteena on lisätä omistus 500 hehtaariin parin vuoden kuluessa. Vajaasta viidestä miljoonasta tuotetusta pullosta 65 % menee vientiin.
Sisilian rannikolla on välimerellinen ilmasto; kesät ovat usein paahtavan kuumia ja kuivia, talvet leudompia ja kosteita. Sisilian keskiosissa ilmasto on mannermaisempaa. Maasto on hyvin kukkulaista, jopa vuoristoista, ja korkeat kasvupaikat tarjoavatkin köynnöksille hyvät yön ja päivän lämpötilan vaihtelut. Kuumat kesäpäivät kypsyttävät rypäleet lähes poikkeuksetta optimiin, ja vähäiset sateet sekä suurelta osin vulkaanisen maaperän hyvä vedenläpäisykyky soveltuvat ihanteellisesti viininviljelyyn. Nämä seikat yhdistettynä persoonallisiin alkuperäislajikkeisiin tekevät Sisiliasta erittäin mielenkiintoisen viinituotantoalueen. Alkon valikomasta löytyy Firratolta sekä puna- että valkoviinit.
Lähde: www.juomavinkki.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Firriato
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Väri: Kullankeltainen.
Tuoksu: Aromikas, kypsän hedelmäinen, pähkinää, toffeeta.
Maku: Runsaan hedelmäinen, pehmeä, pähkinäisiä aromeja.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvio hanapakkauksen edulliseksi ostokseksi ja enemmän kuin hintansa arvoiseksi viiniksi. Sopusuhtainen ja miellyttävä kokonaisuus kala- ja äyriäispitoisten noutopöytien yleisviiniksi.
Sisilialainen valkoviini hanapakkauksessa
Di Gaetanon perhe perusti Casa Vinicola Firriaton vuonna 1985 tavoitteenaan tehdä sisilialaiset viinit tunnetuksi maailmalla hyvästä laadustaan. Perhe halusi myös elvyttää alkuperäisten sisilialaisten rypälelajikkeiden käytön kansainvälisten rinnalla. Rypäleet Santagostino-viiniin ovat kasvaneet Sisilian luoteisimmassa kulmassa, Trapanin provinssin kukkuloilla. Viini on käynyt alhaisessa lämpötilassa viljellyn hiivakannan avulla. Osa viinistä on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä. Nimensä viini on saanut Santagostinon luostarin mukaan, jonka Aragonian kuningas Federico III lahjoitti 1300-luvulla augustinolaismunkeille. Luostari on olut aina alueen kulttuurin ja viininvalmistuksen keskus. Luostarin kaunis ruusuikkuna on kuvattu viinipullon etiketissä.
Lähde: Juomavinkki.fi
Muut kommentit ( 0 )