Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Lafazanis
Retsina Lafazanis
KreikkaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus
96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5. 0 käyttäjän suosikki.
- 9.50 € (0.75 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Valkoviinit
- Luonnehdinta:
- Kuiva, hapokas, sitruksinen, keltaomenainen, yrttinen, pihkainen, havuinen
- Rypäleet:
-
Roditis, Savatiano
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike. - Sokeria
- 1.00 g/l
- Alkon makutyyppi:
- Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
- Viinikartan tyyli:
- Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit
- Hinta:
- 9.50 € ( 12.53 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Hintahistoria:
9.23 € -> 9.50 € (08.01.2021)
9.12 € -> 9.23 € (24.02.2020)
8.99 € -> 9.12 € (13.01.2019)
8.93 € -> 8.99 € (09.03.2018)
8.52 € -> 8.93 € (14.01.2018)
8.49 € -> 8.52 € (21.03.2017)- Pakkauskoko:
- 0.75 l
- Hinta-laatusuhde:
- Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
- Hintaryhmä:
- Hintaryhmä 11 € tai alle
- Alkon tuotenumero:
- 566687
- Myynnissä:
- Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.
- Alkoholi:
- 11.5 t-%
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- metallinen kierrekapseli
- Energiaa:
- 60 kcal / 100ml
- Hapot
- 4.50g/l
- Lisätietoja:
- Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Nemean viinialueella Peloponnesoksen niemimaan pohjoisosassa. Valmistus: Rypälemehuun lisättiin männynpihkaa, jonka jälkeen viini kävi terästankeissa. Tuottaja: Vasilis Lafanzanis perusti nimeään kantavan viinitalon 1960-luvulla. Hänen poikansa Spyros on johtanut taloa vuodesta 1985 lähtien. Talo käyttää viineissään kreikkalaisia ja kansainvälisiä rypälelajikkeita, jotka he tuottavat itse tai ostavat sopimusviljelijöiltä. Muuta: Retsinaviinit on maustettu männynpihkalla jo antiikin Kreikan ajoilta asti. Nimi tulee kreikankielen pihkaa merkitsevästä retsini-sanasta.
- Tuotteen nimen selitykset:
- retsina = Kreikassa 2000 vuoden ajan tehty männyn pihkalla maustettu valkoviini tai roseeviini. Pihkan tarkoitus oli parantaa säilyvyyttä. Kun roomalaiset ottivat käyttöön tynnyrit, säilyvyys ei ollut enää ongelma, mutta valmistustapa säilyi.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 23.06.2013
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Blinit ja kuohuviinit
Happaman suolaiset ja rasvaiset blinit maistuvat kuohuviinien kanssa.
-
Crémant vs Samppanja
Voiko crémant päästä samppanjan tasolle?
-
Apothic Brew
Punaviiniä ja kahvia
-
Blinit ja bliniviinit
Katso vinkit tästä
-
Tattirisotto ja Burgundin punaviini
Harvinainen Pinot Noir - Gamay -sekoiteviini.
-
Alkon viinit tarjoushintaan
UUSI PÄIVITTYVÄ LISTA!
-
Samppanja - täydellinen opas
Kokosimme tuhdin tietopaketin samppanjasta. Lue juttu!
-
Kesäkurpitsapasta ja malagouzia
Täydellinen viinipari löytyi Kreikasta.
-
Armenia, Marokko, Fiskars
Olut, siideri ja punaviinit testissä.
-
Mezet ja viinit
Teimme Lähi-idän meze-ruokia ja testasimme erilaisia viinejä ruokien kanssa.
-
Kreikkalainen ruoka ja viini
Kreikkalaista ruokaa ja kreetalaista viiniä ystävien kesken.
-
Château Ksara Sunset Rosé
Kesän uutuus Libanonin suurimmalta viinitalolta.
Kommentit & arvostelut (2)
Tämä viini löytyy Viinikartan jutusta: Kreikan kierros - ruoka ja viini. Jutusta löydät viinisuositukset fetasalaatille, briamille ja jogurtille mansikoilla.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaUutuusretsina, jonka Alko hyväksyi huhtikuussa valikoimiinsa. Tsantali Retsina oli aiemmin tuttu ja olen kyllä pitänyt retsinaa oikeaoppisena kreikkalaisen ruuan kyytipoikana (esim. kreikkalaiset tapakset mezet), mutta varsinkin seurustelujuomana männynpihkan aromi jakaa vahvasti mielipiteitä. Tässä viinissä männynpihka on todella erikoisessa muodossa ja kestää vähän aikaa ennen kuin alkaa ymmärtämään mistä on kyse. Ihan ensinnä tulee mieleen tuoksusaippua; aromi on sen verran erikoinen. Täytyy sanoa, että persoonallinen viini. En kyllä ensimmäisellä maistelulla päätynyt viinin faniksi, mutta voisin antaa toisen mahdollisuuden pikkusyötävien kanssa. Tämän maistoin "raakana".
Janne Putkonen
Muokkaa Poista