Viinikartta.fi

Kaikki Etusivu

Kreikan kierros - ruoka ja viini

       
Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka meni toukokuussa Kreikkaan ja julkaisemme tämän jutun nyt hieman myöhässä. Tällä kertaa mukana oli fetasalaattia, briam eli kreikkalainen versio ratatouillesta sekä jälkiruuaksi jogurttia ja mansikoita. Ideana tässä jutussa on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Kreikka-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa miten matka maailmanympäri etenee.

Alkuruoka

Fetasalaattia: marinoidut paprikat ja sipulit, paahdettu feta, tzatziki ja leipää
Fetasalaatti

Pääruoka

Briam ja leivitetty feta
Briam ja friteerattua fetaa

Jälkiruoka

Jogurttia ja mansikoita
Mansikoita ja jogurttia


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: fetasalaatti ja assyrtiko

  • Santorini Assyrtiko 2016
    • 1. Santorini Assyrtiko 2016
    • Kreikka
    • 18.98 €
    • Assyrtiko
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Edustava esitys assyrtikosta: sitrusarominen, hieman hunajainen, suussa rakenteeltaan hapokas ja mineraalinen. Toimii hyvin suolaisen oliivi-fetasalaatin kanssa, sillä myös viinissä on assyrtikolle ominaista hentoa suolaista mineraalisuutta."
  • Pullon henki suosittelee: briam ja xinomavro

  • Kir-Yianni Ramnista Xinomavro 2013
    • 2. Kir-Yianni Ramnista Xinomavro 2013
    • Kreikka
    • 22.98 €
    • Xinomavro
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Ryhdikkään hapokas, kirsikka-arominen ja mausteinen viini toimii reippaasti hapokasta tomaattia sisältävän paistoksen kanssa kuin sangiovese ikään."
  • Pullon henki suosittelee: jogurtti-mansikat ja moscato d'Asti

  • Nivole Moscato d'Asti 2016
    • 3. Nivole Moscato d'Asti 2016
    • Italia, Piemonte
    • 10.98 €
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Kreikkalaista malvasia-jälkiruokaviiniä ei Alkosta saa, joten suosittelemme Italian Moscato d'Astia, jossa on pirskahtelevaa raikasta hedelmäisyyttä ja sopivasti sokeria."
  • Viinikartta suosittelee: fetasalaatti ja assyrtiko

  • Vóila Vineyard Assyrtiko 2016
    • 4. Vóila Vineyard Assyrtiko 2016
    • Kreikka
    • 11.65 €
    • Assyrtiko
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viinikartan valinta fetasalaattille on monta kertaa maistettu hieman halvempi assyrtiko. Tämä on todella miellyttävä viini, josta kaikki tykkää ja sopii erityisen hyvin kasvishenkisille ruoille. Huikea hinta-laatusuhde."
  • Viinikartta suosittelee: briam ja retsina

  • Retsina Lafazanis
    • 5. Retsina Lafazanis
    • Kreikka
    • 8.52 €
    • Roditis, Savatiano
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Mitä olisi kreikkalainen ruokapöytä ilman retsinaa? Toki tämä männynpihkalla maustettu viini ei ole kaikkien suosikki, mutta uskomme, että sopiva ruoka pehmentää tämänkin viinin aromimaailmaa. Briamissa on uunissa kypsyneitä makuja, jotka varmasti pistävät viinin maun aisoihin ja muodostavat lopulta tasapainoisen kokonaisuuden."
  • Viinikartta suosittelee: jogurtti-mansikat ja puolimakea kuohuviini

  • Zazazu Demi Sec
    • 6. Zazazu Demi Sec
    • Kreikka
    • 11.98 €
    • Vilana, Vidiano, Moskato Spinas
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Jälkiruoalle ei kreikkalaisia makeita viinejä tahdo löytyä Alkon valikoimasta. Kuohuva sopisi tälle jälkkärille hienosti ja puolimakea kreikkalainen kuohuviini onkin tullut valikoimaan keväällä. Me emme ole sitä maistaneet, mutta lähtisin itse sitä kokeilemaan ihan sokkona."


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: