Nicolas Feuillatte
Nicolas Feuillatte perustettiin vuonna 1976 ja yritys nimettiin perustajansa mukaan. Vuonna 1986 Nicolas Feuillatte ja viljelijöiden yhteenliittymä, Centre Vinicole de la Champagne (CVC), yhdistyivät. Yhdistyminen takasi Nicolas Feuillattelle laadukkaiden rypäleiden saannin sekä laajat resurssit. CVC onkin Champagnen alueen kolmanneksi suurin tuottaja 18 miljoonalla pullollaan, joista Nicolas Feuillatten osuus on noin kolmannes.
Nicolas Feuillatten ura on ollut seikkailukas, hohdokas ja eksoottinen matka New Yorkista Tunisiaan, Australian kautta samppanjan synnyinseudulle, Eperney’hin. Hän loi uransa instant-kahvin kehittäjänä ja toimi myöhemmin diplomaattina Afrikassa, erikoisosaamisenaan kahvin ja kaakaon tuonti. Hänet nähtiin New Yorkin suihkuseurapiireissä Sophia Lorenin seurassa ja golfia hän pelasi Kennedyjen ja Aristoteles Onassiksen kanssa. Neljäkymppisenä hän kyllästyi kultaiseen elämään ja myi Keskuspuiston asuntonsa Valentinolle ja muutti Australiaan valokuvauksen innoittamana. Kohtalokas puhelinsoitto muutti hänen elämänsä; hän oli perinyt 12 hehtaaria parasta maata Champagnen seudulta.
Nicolas loi oman samppanjan ensin ystävilleen. Vuonna 1976 hän perusti yrityksen, Champagne Nicolas Feuillatten, luottaen silmiinpistävien persoonallisuuksien – Lauren Bacall, Jackie Onassis ja Yves Saint Laurent – promootiovoimaan.
Lähde: www.norex.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Nicolas Feuillatte
Kommentit & arvostelut (7)
Maahantuojan tuotekuvaus
”Champagne is for fun!” sanoi Nicolas Feuillatte, ja vuonna 1986 Champagne Nicolas Feuillatte ja viljelijöiden yhteenliittymä, Centre Vinicole de la Champagne (CVC), yhdistyivät. Yhdistyminen takasi Nicolas Feuillattelle laadukkaiden rypäleiden saamisen sekä laajat resurssit. Hintojen pitäminen kuluttajaystävällisenä on edelleen yksi yrityksen pääfilosofioista.
Nicolas Feuillatte Brut –samppanjaa on kellarikypsytetty vähintään 15 kuukautta. Väriltään samppanja on kirkas, kuulas, vaaleankullankeltainen. Tuoksussa on tuoretta omenaa, makeaa päärynää, hasselpähkinää ja paahtoleipää. Myös persikka voi löytää tiensä tuoksuttelijan nenään.
Maku on selkeän hedelmäinen, pehmeän happoinen ja kevyen kermainen. Maistettavissa on myös omenaa, greippiä ja mineraaleja. Maun pituus tuo vielä juomasta esille pehmeän sitruksen ja hienoisen persikkaisuden. Loppumaku on pitkä, tyylikäs ja eloisa.
Lähde: Norex Spirits
Muut kommentit ( 6 )
Hummerikeitto on keittojen iki-ihana klassikko. Viinisuositus: keskitäyteläinen Nicolas Feuillatte. (Anna 20.12.2018)
Muokkaa Poista"Vaaleankeltainen viini, jonka runsaassa tuoksussa on paahtoleipää, briossia, kypsää omenaa ja sitrusta. Viinin kuiva ja hapokas maku on leveä, vivahteikas ja toista tuoksun aromimaailmaa. Tasapainoinen viini, jolla on pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2018. Nicolas Feuillatte Réserve Champagne Brut. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 22: Samppanjat. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa PoistaTämä viini löytyy Viinikartan blogin (viinikartta.blogspot.fi) jutusta: Vappubrunssin ruuat ja viinit.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaKypsän hedelmäinen, hennon sitruksinen, mineraalinen. Peruslaatua. 12/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 8/2016)
Muokkaa PoistaRaikas, hieman öljyinen, miellyttävä suutuntu. Mutkaton perussamppanja. 12/20 pistettä. (Kauppalehti Optio 10/2015)
Muokkaa PoistaRanskan eniten myyty samppanja-brändi. Maailmanlaajuisesti kolmanneksi myydyin Moet & Chandonin ja Veuve Clicquotin jälkeen. Myyntiä on 10 miljoonaa pulloa vuodessa. Helposti lähestyttävä kaupallinen samppanja, joka on kuitenkin laadukas.
Muokkaa Poista