Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (1)
Maistoin tämän ja perus brutin samaan aikaan. Ero oli kuin yöllä ja päivällä. Kun upea perusbrut samppanja on raikkaan hedelmäinen ja vain kevyen paahteinen, Vintage viittasi hyvin pitkälle omenankotaan ja vahvaan paahteisuuteen. Molemmat kyllä todella hyviä. Perusversio on todella miellyttävää ja samalla todella tyylikästä juotavaa. Vintagea voi ajatella todella juhlaviin hetkiin. Jos ei ole tottunut omenankotaan, ei kannata tarjota tätä. Perus brut on helpompi.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista