Live-a-Little Wildly Wicked White 2019

Etelä-Afrikka, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Live-a-Little Wildly Wicked White 2019(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, viheromenainen, kypsän aprikoosinen, yrttinen
Rypäleet:
Chenin Blanc, Chardonnay, Muscat d'Aléxandrie
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.98 € ( 13.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.90 € -> 9.98 € (13.01.2019)
9.40 € -> 9.90 € (09.03.2018)
8.99 € -> 9.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
534137
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 06.09.2021.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2019
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.90g/l
Erityistä:
eettinen, kestävän kehityksen sertifiointi, luomu, vegaaninen, ympäristövastuullinen pakkaus, Fair for Life
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat luomutarhoilla Lutzvillen ja Koekenaapin alueilla lähellä rannikkoa. Valmistus: Terästankeissa. Chardonnay-erä kypsyi tammilankkujen kanssa. Tuottaja: Stellar Winery on Etelä-Afrikan suurin luomuviinitalo. Se on perustettu vuonna 2001. Viinitalo on yksityisomistuksessa, ja työtekijät omistavat 26 prosenttia sen osakkeista. Stellar Wines sijaitsee Trawalin kylässä Länsi-Kapmaassa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
30.09.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Stellar Winery

Stellar Winery on Etelä-Afrikan suurin luomuviinien tuottaja. Rypäleet viineihin tulevat Namaqualandin alueelta aurinkoisesta Western Capesta. Reilun kaupan sertifiointi on parantanut Stellar Wineryn työntekijöiden työ- ja elinoloja. Työntekijät omistavat myös yhtiöstä 26 prosenttia. Tukea on jaettu myös esimerkiksi alueen kouluille.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Stellar Winery

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Live-a-Little Wildly Wicked White antaa meille kolme lupausta: luomuna viljelty, eettisesti tuotettu ja reilun kaupan periaatteita noudattava (Fair for Life). Viinin tuottaa Stellar Winery, joka on Etelä-Afrikan suurin luomuviinien tuottaja. Rypäleet viiniin tulevat Lutzvillen ja Koekenaapin alueilta aurinkoisesta Western Capesta kymmenen kilometriä rannikosta. Reilun kaupan sertifiointi on parantanut Stellar Wineryn työntekijöiden työ- ja elinoloja. Työntekijät omistavat myös yhtiöstä 26 prosenttia. Tukea on jaettu myös esimerkiksi alueen kouluille.

Nimensä mukaisesti viini kehottaa meitä välillä tarttumaan elämään ja olemaan villisti ilkikurisia. Live-a-Little Wildly Wicked White on helposti lähestyttävä ja mutkaton viini. Se on sekoitus Chenin Blancista, Chardonnaysta ja Muscat d´Aleksandriasta. Etelä-Afrikan oma lajike Chenin Blanc tuo viiniin eksoottista hedelmäisyyttä ja kukkaisuutta, Chardonnay täyteläisyyttä ja Muscat aromaattisuutta.

Live-a-Little Wildly Wicked White on väriltään vaalean kullankeltainen. Tuoksu on eksoottisen hedelmäinen, omenainen ja hennosti rusinainen. Runsas vahva hedelmäisyys jatkuu myös maussa ja sitä tasapainottaa tyylikäs hapokkuus. Viini jättää suuhun pirteän omenaisen jälkimaun.

Live-a-Little Wildly Wicked White on hyvin monikäyttöinen viini. Sen seurassa viihtyvät maukkaat antipastit, ruokaisat salaatit, vaaleat kalat kuten ahven, kuha tai siika. Viinin vahva hedelmäisyys tukee myös itämaisittain maustettua ruokaa. Punaisen siskonsa Live-a-Little Really Ravishing Redin kanssa se on hyvä pari buffet-pöytään. Ylipäätään Live-a-Little-viinit viihtyvät siellä missä yhdessäolo on mutkatonta ja iloista.

Muut kommentit ( 4 )

Seurustelujuomaksi kevään juhliin. Kesällä monet haluavat seurustella valkoviinilasillisen ääressä. (Apu 21.5.2015)

    

Peruna-parsapasta: Hauska pasta vaatii yhtä hauskan ja mutkattoman juoman, joka sointuu sekä parsan että basilikan kanssa. (www.hs.fi, julkaistu 6.6.2013)

    

Harmiton kokonaisuus ei säikähdä jääpalojakaan. 8/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 9/2013)

    

Hedelmäinen viini, jonka hedelmäisyys tuoksuu: on hieman käynyttä sisältäen pehmeitä hedelmiä, kuten päärynää. Maussa elementtinä sitruksisuus, joka saa hieman irvistämään, mukana hiemen sitruunan kuoren valkoista osaa, joka on kitkerää. Mun makuuni ei sopinut pelkiltään maisteltuna, mutta voisi toimia paremmin jonkin rasvaisen kalan kanssa, siihen hapokkuus on riittävä.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).