Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnay 2017 hanapakkaus

Australia, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 34.98 € (3 l)
  • [kuva: Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnay 2017 hanapakkaus(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, keltaluumuinen, yrttinen, kevyen paahteinen
Rypäleet:
Chardonnay
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
34.98 € ( 11.66 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

34.90 € -> 34.98 € (13.01.2019)
36.50 € -> 34.90 € (14.10.2018)
36.54 € -> 36.50 € (09.03.2018)
34.90 € -> 36.54 € (14.01.2018)
35.90 € -> 34.90 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
3 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
538778
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 08.01.2021.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
hanapakkaus
Korkki:
hana
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.00g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat luomutarhalla Riverlandin viinialueella Etelä-Australiassa. Valmistus: Viini kävi terästankeissa. Kypsytys: Viini kypsyi terästankeissa tammilankkujen kanssa 7 kuukauden ajan, jonka jälkeen lankut poistettiin ja viini lepäsi vielä 5 kuukautta. Tuottaja: Orlandon viiniliikkeen on perustanut saksalaissyntyinen Johann Gramp, jonka ensimmäinen viinitarha sijaitsi Barossan laakson Jacob's Creekissä. Nykyään Jacob's Creek on Orlandon viiniliikkeen tavaramerkki. Sarjaan kuuluu useita eri rypälelajikkeista tehtyjä viinejä, joita viedään kymmeniin maihin ympäri maailman.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
09.06.2013
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Orlando Wines

Orlando Wines yhdistää tuotannossaan perinteiset valmistusmenetelmät nykyaikaiseen huipputeknologiaan. Lopputuloksena syntyy maultaan rikkaita ja palkittuja viinejä.

Orlando Winesin juuret kaivoi maahan kaksi innokasta pioneeria, George Wyndham ja Johann Gramp. Wyndhamin merkittävimmäksi ansioksi luettakoon ensimmäinen kaupalliseen tuotantoon valjastettu shiraz-rypäleiden viljelmä vuonna 1830. Siitä lähtien rypäle on noussut maan viljellyimmäksi lajikkeeksi ja se leimaa osaltaan koko Australian viinituotantoa. Shirazin viljely onkin pysynyt Orlando Winesin intohimona aina tähän päivään asti, sillä sen voidaan katsoa antaneen alkusysäyksen koko Australian shirazin menestystarinalle.

Saksalainen maahanmuuttaja Johann Gramp puolestaan istutti ensimmäisen kaupallisen viinitarhansa Barossa Valleyhin Jacob's Creekin alueelle, joka jäi sittemmin yrityksen ehkä tunnetuimman tuotemerkin nimeksi.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee nykyisin Adelaidessa ja pullotuslaitos Rowland Flatissa Barossan aluella. Viinitarhat, viinitilat ja kellarit sijaitsevat pitkin maan tärkeimpiä viljelysalueita aina Barossa Valleyn laaksoista Hunter Valleyn ja Rutherglenin alueelle. Yritys on ollut mukana maan viinituotannon kehittyessä alkuvaiheista lähtien ja tarjoaa nykyisin tunnettuja tuotemerkkejä kuten Jacob's Creek, Wyndham Estate, Richmond Grove, Morris, Trilogy, Poets Corner ja Carrington.

Lähde: http://www.orlandowines.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Orlando Wines

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Vaalean keltainen
Tuoksu: Kiiviä, sitrusta ja häivähdys paahteista tammea.
Maku: Kesäisen hedelmäisessä ja raikkaassa maussa on nektariinia, persikkaa ja pehmeitä sitrushedelmän aromeja.
Sokeripitoisuus: 3.50g/l

Uuden Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay –luomuviinin rypäleet on poimittu Kaakkois- Australian luonnonmukaisesti hoidetuilta tarhoilta viileään yöaikaan, jolloin rypäleiden hapokkuus on korkeimmillaan. Hedelmäisyyden ja raikkauden tavoittelun vuoksi viini on tammitettu vain kevyesti. Sen tuoksu on kesäisen raikas ja sen aromeista voi erottaa kypsää persikkaa, aprikoosia ja häivähdyksen sitrushedelmiä. Kuiva chardonnay on monipuolinen seurustelu- ja ruokaviini, joka kannattaa viilentää kunnolla ennen tarjoilua. Luomu-uutuuteen voi tutustua kesägrillin ääressä esimerkiksi kasvis-lohivartaiden, grillattujen scampien tai hunajamarinoidun kananpojan kanssa. Jacob´s Creek Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay on myös erinomainen vaihto ehto ruokaisten kesäsalaattien kaveriksi.

Earth.Vine.Grape Chardonnayn kaikissa tuotantovaiheissa ympäristöystävällisyys on otettu hyvin tarkasti huomioon. Tämä on yksi osa Jacob’s Creekin luontoa huomioivaa ja säästävää kestävän kehityksen viininviljelyä, jossa hyödynnetään mm. aurinkoenergiaa sekä kierrätetään vettä. Sekä EU:n että Australian viranomaiset ovat sertifioineet Earth.Vine.Grape Chardonnayn tuotantoprosessin luonnonmukaiseksi.

Muut kommentit ( 4 )

Lempeä, eteläinen, lempeähappoinen. Helposti lähestyttävä. 9/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 11/2017)

    

Keskitäyteläinen, puhdas, aprikoosia ja kilttejä happoja. 10/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 11/2015)

    

"Voimakkaan viherkeltainen viini, jonka miellyttävässä ja rehevässä tuoksussa on tammea, etelän hedelmää, kahvia ja kinuskia. Runsas, pitkä ja täyteläinen maku vastaa tuoksua. Siinä on hyvä hedelmäisyys ja miellyttävät hapot. Tasapainoinen viini." (Vuoden Viinit 2014. Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnay 2012. Sijoitus: Hopea. Sarja 12: Valkoiset hanapakkaukset. www.vuodenviinit.fi)

    

Tyylipuhdas chardonnay. Kivellisten hedelmien ja kypsän sitruunan aromit hallitsevat viinin makua, tammea tuntuu vain mausteisuuden muodossa. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 20.6.2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).