Hacienda Lopez de Haro Organic Tempranillo 2016

Espanja, RiojaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 16.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Hacienda Lopez de Haro Organic Tempranillo 2016(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (4)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, kypsän kirsikkainen, luumuinen, karhunvatukkainen, mausteinen, mokkainen
Rypäleet:
Tempranillo
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
16.99 € ( 22.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

16.49 € -> 16.99 € (13.01.2019)
15.90 € -> 16.49 € (09.03.2018)
15.49 € -> 15.90 € (14.01.2018)
14.99 € -> 15.49 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 - 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
441117
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2016
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.90g/l
Erityistä:
luomu, vegaaninen
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 20 hehtaarin ala neljässä eri viinitarhassa (Quatro Pagos, QP) Rioja Altan viinialueella. Valmistus: Sekä alkoholi- että malolaktinen käyminen 25 000 litran terästankeissa. Käymisessä ei käytetty rikkidioksidia. Kypsytys: 16 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 50 % uutta tammea. Yli 6 kuukautta pulloissa. Tuottaja: Bodega Classican viinitalo on osa Vintae viiniyhtymää, joka on perustettu vuonna 2000. Yhtymän vuosituotanto on 1,5 miljoonaa litraa viiniä. Bodega Classica sijaitsee San Vicente de la Sonsierran kylässä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
09.09.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Hacienda Lopez de Haro

Kommentit & arvostelut (7)

Maahantuojan tuotekuvaus

QP eli Quatro Pagos tulee nimensä mukaisesti neljästä viinitarhasta 20 hehtaarin alalta klassiselta Rioja Altan viinialueelta. Sen tuottaja Bodega Classica on osa Vintae -viiniyhtymää, joka on perustettu vuonna 2000. Vintae tuottaa viinejä 12 eri viinialueella Espanjassa ja sen vuosituotanto on yli 1,5 miljoonaa litraa.

QP on moderni Rioja-viini. Sekä alkoholi- että malolaktinen käyminen tehtiin terästankeissa. Käymisessä ei käytetty rikkidioksidia. Nämä takaavat viiniin moderniin tyyliin hyvän hedelmäisyyden. Viiniä kypsytettiin 16 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista puolet oli uusia. Tämän jälkeen viini kypsyi vielä yli 6 kuukautta pulloissa ennen myyntiä. Viini on tuotettu luomuna.

QP on väriltään syvän sinisenpunainen. Tuoksu on rikas ja siinä voi aistia vahvaa tummaa marjaisuutta, karhunvatukkaa, kirsikkaa, mutta myös suklaisuutta, mausteisuutta ja kevyttä nahkaisuutta. Maultaan viini on täyteläinen. Tumma marjaisuus jatkuu myös maussa ja sitä täydentää ja tasapainottaa kevyesti paahteinen tammisuus ja pirteä karpalomainen hapokkuus. Viinin tanniinit ovat selkeät, mutta jo pyöristyneet. Jälkimaku on pitkä ja tyylikkään mausteinen.

QP on upea kumppani täyteläisille liharuoille. Sen seurassa viihtyvät esim. naudan pihvit ja fileet, lampaan paahtopaisti, sekä poron ja hirven paistit. Voit kokeilla sitä myös maanläheisten lihapatojen seuraksi. Mausteet ja lisäkkeet saavat olla yksinkertaisen tyylikkäitä esim. yrttejä ja sieniä.

Muut kommentit ( 6 )

2013: Helposti lähestyttävä, kypsän ja lämpimän tanniininen. Sieniä ja havumetsää maussa. 11/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 18/2016)

    

Miellyttävä, kypsän tanniininen, vaniljaa, nahkaa. Pitkä jälkimaku, tasapainoinen. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 13/2015)

    

Rioja. Ei lisättävää.

    

Pihvi kesyttää tämän taisteluhärän. Tummanpunaisessa luomuviinissä löytyy aavistus tallin takaista tuoksua, mutta myös sikaria ja suklaata. Hintansa arvoinen. (ruoka.ts.fi, julkaistu 5.10.2012)

    

Rehellinen vanhanajan rioja. 12/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 1/2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).