Gérard Bertrand
Ranskan johtava luomuviinien tuottaja, Gérard Bertrand on entinen Ranskan maajoukkueen rugbypelaaja. Wine Enthusiast -lehden vuoden eurooppalaiseksi tuottajaksi 2011 valitsema, erittäin kunnianhimoisen ja voimakkaasti vientimarkkinoille suuntautuneen Gérardin tavoitteena on olla Languedoc-Rousillonin johtava premium viinien tuottaja. Gérard valmistaa viininsä Ranskan ensimmäisellä Carbon Neutral sertifioidulla tilallaan, Narbonnen Ch. Hospitalet:ssa, josta on kehittymässä myös merkittävä viiniturismin keskus. Pöytäviinien lisäksi valmistetaan myös kuohuviinejä ja väkevöityjä viinejä.
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Gérard Bertrand
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Viini on viljelty kestävän kehityksen opein luonnonmukaisin menetelmin. Käsin poimitut ja valikoidut rypäleet on käytetty viiniksi ruostumattomissa terästankeissa 15 vuorokauden ajan. Käymisen jälkeen viini on kypsynyt 4 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Tummanpunainen, tiivis väri. Runsaassa ja intensiivisessä tuoksussa hillottua tummaa hedelmää, kuivattuja yrttejä ja tammen paahteisuutta. Täyteläinen, pyöreä ja runsaan hedelmäinen, pehmeät ja kypsät tanniinit. Runsas ja hieman paahteinen pitkä maku. Viini on nautittavimmillaan 2-3 vuoden ikäisenä.
Paistettujen tai grillattujen liharuokien, riistan sekä kypsien juustojen seurana. Erinomainen myös sieniruokien seurassa. Tarjoilulämpötila 18° C.
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 2 )
"Tummanpunainen viini, jonka voimakkaasta tuoksusta voi löytää yrttejä, kypsiä tummia marjoja, herukkaa ja savulihaa. Marjaisa, hieman lämmittävä maku on tanniininen, miellyttävän hapokas, paahteinen ja melko täyteläinen. Viinillä on keskipitkä, herukkainen jälkimaku." (Vuoden Viinit 2017. Gérard Bertrand Naturalys Cabernet Merlot 2014. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 14: Luomupunaviinit, hinta 11 euroa tai yli. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa PoistaHillotut tummat hedemät ja yrtit tuoksussa, maku pehmeän pyöreä ja paahteinen: Viinilehti suosittelee paahdetulle possunkyljelle ja punaviiniohratolle. (Viinilehti 1/2013)
Muokkaa Poista