Gérard Bertrand Naturae Corbières 2014

Ranska, Languedoc-RoussillonPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.95 € (0.75 l)
  • [kuva: Gérard Bertrand Naturae Corbières 2014(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, metsämarjainen, tumman kirsikkainen, mausteinen
Rypäleet:
Grenache, Carignan, Syrah
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.95 € ( 19.80 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

13.98 € -> 14.95 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
420557
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 24.02.2018.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2014
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Erityistä:
Ei lisättyä sulfiittia
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Välimerellinen Corbièresin ala-alue Languedocissa. Valmistus: Perinteisellä menetelmällä valmistettu viini, joka ei sisällä lainkaan sulfiitteja eikä muitakaan lisäaineita. Kypsytys: Kypsyi terästankeissa 6 kuukautta. Tuottaja: Gérard Bertrandin viinitalo on perustettu vuonna 1992. Se sijaitsee Château l'Hospitalet'ssa lähellä Narbonnen kaupunkia. Viinitalolla on n. 500 hehtaaria tarhoja Languedocissa. Lisäksi Gérard Bertrand käyttää sopimusviljelijöitä ja yhteistyöosuuskuntia.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
10.08.2014
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Gérard Bertrand

Ranskan johtava luomuviinien tuottaja, Gérard Bertrand on entinen Ranskan maajoukkueen rugbypelaaja. Wine Enthusiast -lehden vuoden eurooppalaiseksi tuottajaksi 2011 valitsema, erittäin kunnianhimoisen ja voimakkaasti vientimarkkinoille suuntautuneen Gérardin tavoitteena on olla Languedoc-Rousillonin johtava premium viinien tuottaja. Gérard valmistaa viininsä Ranskan ensimmäisellä Carbon Neutral sertifioidulla tilallaan, Narbonnen Ch. Hospitalet:ssa, josta on kehittymässä myös merkittävä viiniturismin keskus. Pöytäviinien lisäksi valmistetaan myös kuohuviinejä ja väkevöityjä viinejä.

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Gérard Bertrand

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Luonnonmukaisesti, Terra Vitis -sertifioidusti kasvatetut rypäleet on kerätty tarkasti valikoiduilta palstoilta, kiinnittäen erityisesti huomiota rypäleiden aromien, sokerin ja happojen optimaaliseen tasapainoon. Vain täysin terveet rypäleet valikoidaan lisäaineettomien Naturae -viinien valmistukseen. Viini on valmistettu perinteisiä punaviinimenetelmiä käyttääen, kuitenkin siten, että koko valmistuksen aikana viiniin ei lisätä säilyvyyttä parantavia lisäaineita. Lisäaineiden käytöstä voidaan luopua, suojaamalla viini valmistuksen aikana happea painavampia suojakaasuja käyttämällä. Kukin lajike vinifoidaan erikseen ja sekoittaminen tapahtuu vasta kypsymisen päätteeksi. Rankojen poiston jälkeen rypäleet murskataan ja maseraatio ennen alkoholikäymistä kestää 10 vrk, minkä aikana päivittäisellä 'pumping over'-menetelmällä maksimoidaan viinin maksimaalinen uutos. Viini suodatetaan ennen malolaktista käymistä terästankeissa.

Tumma purppuran punainen väri, tuoksussa kypsää tummaa hedelmää, lakritsia, kuivattuja yrttejä sekä orvokkia. Täyteläinen maku on tasapainoisen hapokkuuden ja kypsien tanniinien tukema, maussa erottuvat alkuun raikas marjaisuus, paahteinen kaakaoisuus sekä kukkeus. Pitkää loppumakua sävyttää karhunvatukkamainen hillomaisuus sekä kuivattujen yrttien aromit. Suositellaan nautittavaksi hieman viilennetynä 12-14 C asteen lämpötilassa.

Suositellaan nautittavaksi hienostuneiden riistaruokien, vaalean lihan sekä grillattujen tai paistettujen liharuokien kumppanina. Erinomainen seuralainen myös pehmeiden ja kermaisten Pyreneiden juustojen seurana.

Muut kommentit ( 1 )

Sulfiititon punaviini on maultaan aito. Karhunvadelma, lakritsi, yrttisyys, hillomainen hedelmäisyys. Raikkaan hapokas, tasapainoisen tanniininen. Haudutetut liharuuat ja riista. (Aamulehti 2.10.2014)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).