Freixenet
Freixenetin nimi tulee omistajaperhe Ferrerin sukutilan nimestä La Freixenada, joka tarkoittaa "maatila, jossa saarnet kasvavat". Ferrerin perhe on ollut cava-bisneksessä mukana viime vuosisadan loppupuolelta alkaen ja Freixenet-yhtiö on yhä perheen omistuksessa ja johdossa. Nykyisin Freixenet on maailman suurin kuohuviinituottaja.
Cava on espanjalaista samppanjamenetelmällä valmistettua kuohuviiniä. Kun viini on käynyt terästankeissa, siihen lisätään sokeria ja hiivaa, jonka jälkeen se pullotetaan ja varastoidaan viinikellareihin toista käymistä varten. Pulloissa tapahtuvassa toisessa käymisessä viiniin muodostuu hiilidioksidia eli viinistä tulee kuplivaa.
Freixenet’lla on kellareita yli 50 km ja siellä on n. 120 miljoonaa pulloa. Pullot varastoidaan kellareissa ylösalaisin ja niitä tanssitetaan (käännellään), jolloin sakka valuu pullon suuosaan. Sakka poistetaan jäädyttämällä ylösalaisin olevien pullojen kaulaosa, jolloin pulloa avattaessa paine työntää sakan pois. Seuraavaksi lisätään sokeria, jotta saadaan kuohuviiniin haluttu makeus.
Lähde: http://www.freixenet.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Freixenet
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Freixenet Mia Tintossa yhdistyvät perinteiset espanjalaiset rypälelajikkeet ja moderni hedelmäinen maku. Garnatxan ja Carinyenan lisäksi viinissä on 2 % Sumoi -rypälettä. Rypäleet kerättiin käsin, viinin kävi matalassa lämpötilassa ja kypsyi terästankeissa.
Väri: Rubiininpunainen
Tuoksu: Kypsän hedelmäinen, aromaattinen
Lähde: Hartwa-Trade
Muut kommentit ( 1 )
Tästä viinistä arvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Freixenet Mia Tinto - eloisa ja hedelmäinen espanjalainen
Janne Putkonen
Muokkaa Poista