Eileen Hardy Chardonnay

Australia, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Tammiset valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 32.90 € (0.75 l)
  • [kuva: Eileen Hardy Chardonnay(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, hennon mineraalinen, kevyen pähkinäinen, tamminen, vivahteikas
Rypäleet:
Chardonnay (100 %)
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tammiset valkoviinit. Maultaan runsaiden, täyteläisten ja useimmiten hienojen ruokien kanssa, esim. juustogratinoidut ruuat. Savustetut kalat, voimakkaat kastikkeet ja vaaleat lihat Hae viinit

HINTA

Hinta:
32.90 € ( 43.73 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
528877
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 18.11.2012.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2008
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
7.60g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet tulevat Tumbarumban ja Tasmanian viinitarhoilta Kaakkois-Australiasta. Valmistus: 10 % viinistä kävi tammitynnyreissä. Sama osa lepäsi 10 kuukauden ajan sakkojen päällä ranskalaisissa tammitynnyreissä. Loppuviini kävi terästankeissa. Kypsytys: Viini kypsyi 10 kuukautta uusissa ja käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä. 14 kuukauden pullokypsytys ennen myyntiinlaskua. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 5–15 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Viiniliikkeen historia alkaa vuodesta 1850, jolloin 20-vuotias Thomas Hardy saapui Englannin Gittishamista Etelä-Australiaan. Hardyn tunnettuja tavaramerkkejä ovat Stamps of Australia, Captain's Selection, Nottage Hill ja Bankside.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
16.04.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Thomas Hardy & Sons

Hardysin viinitalon perusti vuonna 1853 Thomas Hardy. Alkujaan viinitila sijaitsi Adelaiden lähistöllä, jossa yrityksen pääkonttori sijaitsee. Nykyään he ostavat ja viljelevät rypäleitä ympäri Australiaa. Thomas Hardy oli ensimmäinen australialainen viinintuottaja, joka teki viinejä vientiin. Nykyään Hardysin viinejä nautitaan 52 maassa ja niitä myydään maailman laajuisesti yli 139 miljoonaa pulloa vuosittain. Tämä tarkoittaa sitä, että joka neljäs sekunti avataan jossakin päin maailmaa Hardys-viinipullo. Hardysin viinit tuotetaan parhaista rypäleistä, jotka on tuotettu parhailla tarhoilla ja ne edustavat sitä mitä Australia voi parhaimmillaan viineillään tarjota.

Lähde: http://www.hardys.com.au, Viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Thomas Hardy & Sons

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Hardys-viinitalon lippulaiva valkoviini. Erittäin runsas ja elegantti valkoviini, joka on yhtä harvinaislaatuinen kuin lady jonka mukaan viini on nimetty.

Väri: Oljenkeltainen, hieman vihertävin reunoin.
Tuoksu: Tuoksultaan viini on erittäin runsas ja täynnä sitruunaa, limettiä, grapea, trooppista hedelmää sekä paahteisuutta.
Maku: Kuiva, hyvin runsas, hapokas sekä erittäin elegantti. Mausta voi löytää tämän lisäksi pähkinää sekä tammen mausteisuutta.
Valmistustapa: Eileen Hardy Chardonayn rypäleet on poimittu parhailta Chardonnayn kasvatusalueilta Australiasta. Poiminta tapahtui kokonaisuudessaan käsin. Viiniä on kypsytetty sekä uusissa että vuoden vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kypsytyksen aikana alkuperäisista tynnyreistä on valittu vain parhaat, joista Eileen Hardy Chardonnay on sekoitettu.
Alue/Luokitus: Tasmania, Tumbarumba

Eileen Hardy Chardonnay 2008 on voittanut Decanterin arvostetussa kilpailussa kultamitalin ja International Wine Challenge -kilpailussa hopeamitalin.

Muut kommentit ( 1 )

Australiasta Tumbarumban alueelta. Jestas, mikä eläimellinen ja mineraalinen tuoksu. Kuin paahdettu. Maku on vahva ja sitruunainen, paksu, monimuotoinen, monivivahteinen, luonteikas ja muuttuva. En tykkää. Tämä viini on kaikkea, mutta liikaa meikäläiselle. Ei mikään ABC-viini (Anything But Chardonnay), vaan jotain ihan muuta kuin perus-Chardonnay. Mutta nyt en pysty lämpenemään tälle luonteikkaalle viinille.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).