Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Pierre-André & Guillaume Ournac
Château Cesseras 2011
Ranska, Languedoc-RoussillonPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit
Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:
96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.
- 14.39 € (0.75 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Punaviinit
- Luonnehdinta:
- Täyteläinen, tanniininen, kypsän luumuinen, mustikkainen, mokkainen, mausteinen, tamminen
- Rypäleet:
-
Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike. - Alkon makutyyppi:
- Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
- Viinikartan tyyli:
- Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit
- Hinta:
- 14.39 € ( 19.05 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Pakkauskoko:
- 0.75 l
- Alkon tuotenumero:
- 424377
- Myynnissä:
- On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 15.07.2015.
- Alkoholi:
- 14.5 t-%
- Vuosikerta (nyt myynnissä):
- 2011
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- luonnonkorkki
- Energiaa:
- 90 kcal / 100ml
- Hapot
- 4.50g/l
- Tuotteen nimen selitykset:
- château = Viinitila tai -talo.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 31.12.2010
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Vapun viinivinkit 2021
Kokosimme tälle sivulle kaiken oleellisen vapun viineistä
-
Elegantti roseekuohuviini
Andre Delorme Crémant de Bourgogne Rosé
-
Canti Millesimato Prosecco Rosé
Erinomainen kippistelyviini. Miksi näin?
-
Sangria
Sangria-resepti ja valmiit sangriat
-
Viinivinkit parsalle
Kaikki parsajutut ja viinilistaukset.
-
20 kevätviiniä
Listasimme parhaat ja suositut
-
Viinin säilytys ja viinikaapit
Lue oppaastamme, mitä tulee tietää viinin kypsytyksestä.
-
Bordeaux, Rhône ja Burgundi
16 punaviinin vertailu.
-
Cannonau
Tiedätkö mikä viini on cannonau?
-
12 laadukasta syrahia
Kokosimme listan eri maiden syrah-viinejä.
Kommentit & arvostelut (3)
Gallian kukko. Runsas, iso. Kypsät tanniinit, marjaisan hapokas. Lampaalle ja riistalle. (Anna 10.4.2014)
Muokkaa PoistaPääsiäisviini: Klassinen lammasviini, sietää myös minttuhyytelön. 3/5 tähteä (www.hs.fi, julkaistu 21.3.2013)
Muokkaa Poista2006: Muhkeista ja täyteläisistä uuden maailman viineistä pitäville tämä viini on loistava vaihtoehto. Tässä on vastaavaa muhkeutta, mutta ranskalaisella tyylikkyydellä. (www.hs.fi, julkaistu 22.4.2010)
Muokkaa Poista