Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bodegas Museum
Museum Reserva 2016
Espanja, Kastilia-LeónPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys
96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5. 0 käyttäjän suosikki.
- 19.99 € (0.75 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Punaviinit
- Luonnehdinta:
- Täyteläinen, tanniininen, mausteinen, nahkainen, pitkä
- Rypäleet:
-
Tempranillo
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä - Sokeria
- 2.00 g/l
- Alkon makutyyppi:
- Roteva & voimakas: Täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Viinit ovat voimakkaan makuisia ja rotevan täyteläisiä. Tanniiniensa ansiosta ne pärjäävät, vaikka pöydässä olisi yhtä lailla roteva ruokakumppani, kuten riistaa, riistalintua, ryhdikäs liharuoka tai voimakkaita juustoja. Hae viinit
- Viinikartan tyyli:
- Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit
- Hinta:
- 19.99 € ( 26.52 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Hintahistoria:
22.98 € -> 19.99 € (30.03.2023)
21.99 € -> 22.98 € (06.04.2022)
21.89 € -> 21.99 € (08.01.2021)
21.90 € -> 21.89 € (24.02.2020)
21.59 € -> 21.90 € (13.01.2019)
20.40 € -> 21.59 € (09.03.2018)
19.99 € -> 20.40 € (14.01.2018)- Pakkauskoko:
- 0.75 l
- Hinta-laatusuhde:
- Paras 30%
- Hintaryhmä:
- Hintaryhmä yli 17 €
- Alkon tuotenumero:
- 957097
- Myynnissä:
- Löytyy Alkosta tilausvalikoimasta.
- Alkoholi:
- 14.5 t-%
- Vuosikerta (nyt myynnissä):
- 2016
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- luonnonkorkki
- Energiaa:
- 80 kcal / 100ml
- Hapot
- 5.20g/l
- Tuotteen nimen selitykset:
- reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 31.12.2010
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Kevään kotimaisiin juhliin
Keväällä ja kesällä erilaiset juhlat aloitetaan maljajuomalla.
-
Sangria
Sangria-resepti ja valmiit sangriat
-
Vaalea sangria ja tapas
Onko sangriasta ruokajuomaksi?
-
Grilliruoka ja viini
20 grilliruokaa ja -viiniä
-
20 roseeviiniä
Tässä jutussa 20 erilaista roseeta.
-
Uutuusroseet
Alkon tämän vuoden uutuuksia.
Steininger Cabernet Sauvignon -kuohuviini on upea harvinaisuus
Alkon ainoa CS-lajikekuohuviini.
LiVin Riesling & Co -viikkojen menu 2023
LiVin menussa ei tarvitse tyytyä hyvään.
Näsinneulan Riesling & Co -viikkojen menu 2023
Neljän ruokalajin menu järvimaisemassa on mieleenpainuva.
Gastropub Tuulensuu Riesling & Co -viikoilla 2023
Tuulensuussa iso valikoima omatuontiviinejä.
Ravintola Sasor Riesling & Co -viikoilla 2023
Saksalaisia viinejä tarjolla Tampereella Ravintola Sasorissa.
Huippulöytöjä Etelä-Afrikasta
Maistoimme viisi eteläafrikkalaista viiniä, eikä yksikään ollut pettymys.
Vuoden 2022 katsotuimmat roseeviinit
Viinikartan 20 suosituinta roseeviiniä.
Vuoden 2022 katsotuimmat samppanjat
Katso tästä Viinikartan 20 suosituinta samppanjaa.
-
Maista nämä viinit 2023
12 valikoitua viiniä, yksi jokaiselle kuukaudelle
-
Samppanja - täydellinen opas
Kokosimme tuhdin tietopaketin samppanjasta. Lue juttu!
-
Opas risottoihin
Valmistus, reseptit ja viiniparit
-
Viinin säilytys ja viinikaapit
Lue oppaastamme, mitä tulee tietää viinin kypsytyksestä.
-
Parhaat amaronet 20-60€
Listasimme 16 amaronea eri hintaluokista.
-
Tämä on terveellisin punaviini
Punaviinien terveellisyydessä on eroja.
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Museum Reserva on Finca Museumin tuottama viini Cigalesista. Finca Museum on osa Baron de Ley-ryhmää. Cigales sijaitsee Pohjois-Espanjassa, Castilla y Leónin alueen pohjoispuolella. Ilmasto Cigalesissa on raaka. Pitkät talvet ovat erittäin kylmiä ja lyhyeksi jäävät kesät ovat lähes polttavan kuumia päivisin ja viileitä öiseen aikaan. Näistä dramaattisista ilmastollisista vaihteluista johtuen alue on ollut aiemmin tunnettu ainoastaan rosé-viineistään. Teknologian kehityttyä pystytään Cigalesissa valmistamaan voimakkaita ja luonteikkaita punaviinejä. Maaperä on pääasiassa kalkkikiveä.
Museum Reserva -viiniä on kypsytetty 24 kuukautta uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tämän lisäksi 12 kuukauden pullokypsytys. Viiniä ei ole suodatettu joten viini on aromikas ja sakkaa saattaa esiintyä jonkin verran.
Viini on väriltään intensiivinen, syvän tummanpunainen, keskeltä lähes musta. Tuoksussa on kypsää marjaisuutta, mustikkaa ja mustaherukkaa. Voit aistia myös paahdetun kahvin, mentolin, balsamin ja mausteiden aromeja.
Maultaan viini on roteva ja suuntäyteinen, mutta samalla sametinpehmeä. Sen tanniinit ovat pyöreät ja kypsät. Maussa tuntuu myös kypsä marjaisuus ja tummiin kypsiin viikunoihin vivahtava maku. Jälkimaku on miellyttävän mausteinen, paahteinen ja pitkä.
Museum Reserva on upea valinta riistalle ja porolle. Myös perinteiset pihvit maanläheisin lisäkkein maistuvat viinin kanssa. Kokeile viiniä myös kypsytettyjen juustojen kanssa, jolloin viinille rakkain on tietenkin Manchego.
91 pistettä The Wine Advocate, Robert Parker
Rypäle: 100% Tinto Fino (Tempranillo)
Lähde: Norex Spirits
Muut kommentit ( 3 )
Tästä viinistä arvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Pääsiäisen punaviini lampaanviululle: Museum Reserva
Janne Putkonen
Muokkaa Poista"Ruskeanpunainen viini, jonka alueelle tyypillisessä tuoksussa on nahkaa, vaniljaa, tallia, ja hentoa oksidaatiota. Täyteläinen, hieno, hyvin kehittynyt ja pitkä maku vastaa tuoksua. Laadukas Espanjan Tempranillo." (Vuoden Viinit 2012. Museum Real Reserva 2005. Sijoitus: Hopea. Sarja: Euroopan punaviinit, hinta yli 17 euroa, sarjassa 22 viiniä. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista"Punainen viini, jonka alueelle tyypillisessä tuoksussa on nahkaa, vaniljaa, tallia, savua, riistaa ja kirsikkaa. Makeanoloinen, täyteläinen ja pitkä maku vastaa tuoksua siinä on myös kahvia, suklaata." (Vuoden Viinit 2011. Museum Real Reserva 2004. Sijoitus: Hopea. Sarja: Euroopan punaviinit, hinta yli 15 euroa. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista