Lionel Osmin Cami Salié Jurançon 2018

Ranska, Lounais-RanskaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 19.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Lionel Osmin Cami Salié Jurançon 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, raparperinen, mineraalinen
Rypäleet:
Petit Manseng, Gros Manseng
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
19.99 € ( 26.65 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

19.98 € -> 19.99 € (08.01.2021)
19.90 € -> 19.98 € (13.01.2019)
19.30 € -> 19.90 € (09.03.2018)
18.89 € -> 19.30 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
935367
Myynnissä:
Löytyy Alkosta tilausvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
7.40g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
24.10.2016
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Lionel Osmin

Lionel Osmin on äärettömän kiinnostava tuottaja Lounais-Ranskasta (Sud-Ouest). He tuottavat viiniä alueen useilta apellaatioilta, myös harvinaisista paikallisista lajikkeista. Lisäksi armanjakki kuuluu valikoimiin. Kautta linjan kaikki heidän viininsä noudattavat samaa perusperiaatetta: Ne ovat aina gastronomisia, vivahteikkaita ja raikkaita.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Lionel Osmin

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Intensiivinen, kultainen häivähdys
Tuoksu: Runsas, valkoista persikkaa, sitrushedelmiä, vaniljaakin.
Maku: Kuiva, hapokas, valkoinen persikka ja sitrushedelmät viipyilevät suussa.
Ruokasuositus: Tuottaja suosittelee savukaloille, hummerille, katkaravuille ja monille muille mereneläville, kuten kampasimpukkarisotolle. Sopii myös parsan kanssa, jopa hapankaalinkin kera. Erinomainen kalaviini, erit. erilaiset valkoiset kalat. Myös etanat, juustofondue ja kypsytetty vuohenjuusto maistuvat tämän viinin kanssa.

Viini tulee Jurançon Sec -alueelta Ranskasta, Pyreneiden vuoristoseudulta. Rypäleet viiniin tulevat 3 hehtaarin alalta, kahdelta alueelta, korkealla sijaitsevilta tarhoilta. Monein: rypäleet kypsyvät lämpimämmässä ja aikaisemmin, joten rypäleistä saadaan täyteläisempää viiniä. Chapelle de Rousse: viileämpi kasvupaikka, jossa rypäleet kypsyvät myöhemmin, saadaan hapokkaan eloisaa viiniä. Apellaation pohjoispuolella sijaitsee tie, jota pitkin muinoin Béarnin suolaa kuljetettiin Pau’hun. Suolatien nimi on ’Cami-Salíe’, joka löytyy tämänkin viinin nimestä. Ilmasto alueella on rypäleiden kasvukaudella merellinen, viileä ja kostea. Mutta syksy on usein kuuma ja kuiva, johtuen eteläisistä tuulista (Foehn effect). Viini on puristettu hitaasti ja hellästi, jotta saadaan talteen hedelmäisyys ja aromit. Suurin osa viinistä käy lämpötilakontrolloiduissa tankeissa, pieni osa tammitynnyreissä. Ei malolaktista käymistä. Tuotetta kypsytetään vielä 10 kk, jolloin sakka saa olla mukana makua tuomassa. Ikääntyy hienosti pullotuksen jälkeen 5-8 vuotta.

Muut kommentit ( 3 )

"Viini on väriltään keltainen ja sen rehevästä tuoksusta on löydettävissä kypsää herukkaa ja hedelmäisyyttä, hunajaa, pähkinää ja hentoa paahteisuutta. Viinin tiivis maku on kuiva, keskihapokas ja tasapainoinen. Siitä löytyy kypsiä hedelmiä, omenaa ja sitruunaa, hentoa paahteisuutta ja mausteisuutta. Viinillä on pitkä ja miellyttävä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2018. Lionel Osmin Cami Salié Jurançon 2015. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 09: Euroopan valkoviinit, hinta yli 17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Viini on väriltään keltainen. Sen tuoksu on moniulotteinen ja miellyttävä. Siitä voi löytää kypsää omenaa, kuivattuja hedelmiä, nekkua ja paahteisuutta. Viinin tiivis maku on kuiva, keskihapokas ja tasapainoinen. Siitä löytyy kypsiä hedelmiä, omenaa ja sitruunaa, hentoa paahteisuutta ja mausteisuutta. Pitkä jälkimaku kruunaa kokonaisuuuden." (Vuoden Viinit 2017. Lionel Osmin Cami Salié Jurançon 2014. Sijoitus: Kulta. Sarja 08: Euroopan valkoviinit, hinta 11 euroa tai yli. www.vuodenviinit.fi)

    

Kiinnostava viini alueelta, josta tarjotaa on aika vähän, joten pienestä harvinaisuudesta kyse. Tässä Lounais-Ranskan viinissä on hyvin makua ja maussa yhdistyy hienosti sitruksisuus ja mineraalisuus, josta tulee mieleen kosteat kivet. Aromikkuus lähentelee mausteisuutta. Hedelmäisyys on tyylikästä ja hapokkuus hyvällä tasolla. Oikein tyylikäs viini, joka viihtyy merellisten ruokien seurassa.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).