Martin Codax Marieta Albariño 2020

Espanja, GaliciaValkoviini, puolikuiva (sokeria 4 - 18 g/l)Valkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.86 € (0.75 l)
  • [kuva: Martin Codax Marieta Albariño 2020(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Puolikuiva, keskihapokas, hedelmäinen, sitruksinen, persikkainen
Rypäleet:
Albariño
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
11.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Puolikuivat ja puolimakeat valkoviinit. Erityisesti seurusteluun. Itämainen ruoka (Riesling, Gewürztraminer), kana, kalkkuna, jotkin salaatit ja voi sopia myös makkararuuille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.86 € ( 21.01 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

15.48 € -> 15.86 € (18.07.2022)
13.99 € -> 15.48 € (06.04.2022)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
931742
Myynnissä:
Löytyy Alkosta tilausvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.30g/l
Erityistä:
ympäristövastuullinen pakkaus
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
25.03.2020
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Martín Códax

Martin Codax on Galician maakunnassa sijaitsevan Rias Baixas-viinialueen merkittävin tuottaja. Viinitalo perustettiin vuonna 1986 ja sen omistajina on yli 500 paikallista Albariño-viljelijää. Nimensä talo on saanut kuuluisan galicialaisen runoilijan ja trubaduurin mukaan. Sen osakkaiden omistuksessa oleva viinitarhojen pinta-ala on noin 420 hehtaaria, jakautuen jopa 2000 eri palstaan. Koko Rias Baixasin viinialueen koko on noin 3400 hehtaaria ja viinejä tuottaa noin 200 viinitaloa, joista 10-15 hallitsee käytännössä koko kauppaa.

Martin Codax sijaitsee Pontevedran provinssissa, Cambadosin kaupungissa, aivan Atlantin rannikon tuntumassa. Viinitarhat sijaitsevat Salnésin laaksossa, jota pidetään Albariño-lajikkeen alkuperäisenä kasvualueena. Salnésin laakso tuottaa jopa 70% Rias Baixasin viinialueen Albariño-rypäleistä. Salnésin laakso tuottaa käytännössä vain Albariño-lajiketta, muiden Rias Baixasin ala-alueiden tuottaessa Albariñon ohella myös muita paikallisia lajikkeita. Salnésin laakso maaperä on pääasiassa graniittia ja hiekkaa. Ilmastoon vaikuttaa voimakkaasti Atlantin läheisyys, vuotuisen sademäärän ollessa noin 1800 mm. Talo on myös laajentanut toimintaansa Bierzon viinialueelle, jossa tuotannossa on kaksi punaviiniä, Mencia-lajikkeesta; Cuatro Pasos ja Martin Sarmiento. Uusin aluevaltaus on Rioja, jossa talo tuottaa yhtä viiniä; El Camino. Viinien ohella Martin Codaxin tuotannossa on myös kirkasta rypäleviinaa sekä yrtti- ja kahvilikööriä.

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Martín Códax

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Raikas ja hedelmäinen pohjoisespanjalainen valkoviini toimii loistavasti seurusteluviininä sekä kalojen ja kasvisruokien seurassa hyvän hapokkuuden ja runsaan hedelmäisyyden ansiosta.
Tuoksu: Raikas ja hedelmäinen, jossa aistii trooppista hedelmää, omenaa ja sitrusta.
Maku: Puolikuiva, raikkaan hedelmäinen maku, jossa korostuu persikan, melonin ja sitruksen aromit. Tasapainoinen maku jättää mieluisam ja hieman yrttisen jälkimaun.
Tarina: Luonto ja sen suojelu ovat osa Martin Codaxin toimintaa. He ovat osallisena GLOBALVITI projektia, jonka päämääränä on luoda uusia tapoja viljellä ja tuottaa viiniä mahdollisimman paljon luontoa säästäen ja vähentäen hiilidioksidipäästöjä.

Muut kommentit ( 1 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).