HJK 1907 Blanco 2012

Espanja, KataloniaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.79 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, yrttinen, aromikas
Sokeria
7.00 g/l
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.79 € ( 14.25 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
926197
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä tilausvalikoimassa. Poistunut 18.10.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
11.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.70g/l
Tuotteen nimen selitykset:
blanco = Valkoviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
10.03.2013
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Pares Balta

Näkymä Parés Baltàn Las Torres -viinitilan korkeimmalta kohdalta kaukaisuudessa siintävälle merelle on unohtumaton. Täällä on helppo antautua Penedèsin lumouksen valtaan. Parés Baltan viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Tarhat sijaitsevat hyvin vaihtelevasti eri korkeuksilla merenpinnasta, 176 – 749 metrin välillä ja lisäksi niiden välissä on korkeita kukkuloita, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Huolellisilla valinnoilla he saavat aikaan luonteikkaita, suuria viinejä. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Suurin osa Parés Baltàn tuotannosta on nykyisin luomutuotantoa.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Pares Balta

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Parés Balta HJK 1907 Blanco on valmistettu kolmesta alueelle tyypillisisestä lajikkeesta: Macabeosta, Xarel-losta ja Parelladasta. Näistä lajikkeista valmistetaan alueella myös klassinen kuohuviini Cava.

Parés Baltà HJK 1907 Blanco on väriltään vaalean kullankeltainen vihertävällä aksentilla. Tuoksussa voi erottaa kypsää hedelmäisyyttä, omenaa ja päärynää, mutta myös kevyttä yrttisyyttä. Maku on kuiva, mutta samalla hedelmäinen. Viini jättää suuhun pirteän ja raikkaan, tyylikkästi yrttisen jälkimaun.

Parés Baltà HJK 1907 Blanco on hedelmäisyydessään mainio viini buffet-tarjoiluun ja rentoon yhdessäoloon. Se on myös hyvä kumppani kala- ja äyriäisruoille, sekä maukkaille salaateille täydennettynä esim kanalla. Espanjalaisen luonteensa vuoksi se on myös luonteva tapasten seuralainen.

Viini on valittu erityisesti HJK:lle

Muut kommentit ( 1 )

Helsingin jalkapalloklubi ja espanjalainen luomuviinitalo Parés Baltà yhdistivät voimansa. Reilun puolen vuoden projektin tuloksena syntyi sinivalkoinen HJK-joukkueen oma nimikkoviinipari: HJK 1907 Tinto - punaviini ja HJK 1907 Blanco - valkoviini.

- Kaikilla menestyvillä jalkapallojoukkueilla Euroopassa on oma nimikkoviini, siksi myös HJK:lla. Nyt edetään kaikilla rintamilla, toteaa HJK:n toimitusjohtaja Kari Haapiainen.

- Espanja oli selkeä valinta, kun aloimme miettiä mistä maasta viini voisi tulla, tuumaa Marko Kovero Norex Spiritsiltä. Maalla on takana menestyksekäs ja pitkä historia jalkapallossa, moni tuliluontoinen huippupelaaja tulee juuri viinien syntysijoilta Kataloniasta. Uskomme, että kombinaatio on valmis myös Suomeen ja HJK:lle. Nykyisessä luomuviinien nosteessa halusimme tuoda luonnonmukaisuuden ja pitkät viininteon perinteet jalkapallon ystävien saataville.

(www.norex.fi, julkaistu 7.3.2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).