Château Grenouilles Chablis Grand Cru 2010

Ranska, BourgogneValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Tammiset valkoviinit

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 58.83 € (0.75 l)
  • [kuva: Château Grenouilles Chablis Grand Cru  2010(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Chabliksen viinit ovat teräksisen mineraalisia Chardonnay-viinejä, joita meillä nautitaan esim. rapujen kanssa.
Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, yrttinen, tamminen, pitkä
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tammiset valkoviinit. Maultaan runsaiden, täyteläisten ja useimmiten hienojen ruokien kanssa, esim. juustogratinoidut ruuat. Savustetut kalat, voimakkaat kastikkeet ja vaaleat lihat Hae viinit

HINTA

Hinta:
58.83 € ( 78.31 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

58.80 € -> 58.83 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
912247
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä tilausvalikoimassa. Poistunut 11.05.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2010
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
4.90g/l
Tuotteen nimen selitykset:
château = Viinitila tai -talo. grand cru = Korkein ranskalainen viinitilan alueluokitus.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
10.08.2014
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

La Chablisienne

La Chablisienne - Chablis sijaitsee Pariisin ja Beaunen puolessa välissä. Viinitarhat, joita on 20:ssä eri kylässä, lepäävät Serein-joen molemmilla puolilla. La Chablisienne edustaa melkein 25% koko Chablis´n viljelyalasta. La Chablisienne on vuonna 1923 perustettu viininviljelijöiden osuuskunta, jonka jäsenten omistuksessa on yli 1000 hehtaaria viininviljelyksiä eli noin neljännes koko Chablis'n viljelyalasta. La Chablisienne myy ympäri maailman seitsemää eri grand cru -viiniä, 15:tä premier cru -viiniä sekä viinejä Chablis ja Petit Chablis -alkuperämerkinnöillä.

Lähde: www.hartwall.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
La Chablisienne

Kommentit & arvostelut (1)

Maahantuojan tuotekuvaus

Château Grand Cru Grenouilles – Château Grenouilles ” a wine of legend”. Vuonna 2003 La Chablisiennella oli valtava etuoikeus hankkia viinitila, joka tuottaa kuuluisaa Château Grenouilles viiniä. Siitä lähtien La Chablisienne on tehnyt kovasti töitä saadakseen tämän legendaarisen viinin nousemaan nykyiseen kukoistukseen. Mäenrinteellä sijaitseva viinitarha hallitsee Grand Cru-tarhoja käsittäen 7.2 hehtaaria, jossa valmistetaan harvinaisinta Chablis Grand Cru´ta: Grenouillesia. Heidän sijaintinsa on täydellinen. Viiniköynnökset kohtaavat nousevan aamuauringon yhdellä koko Chablis´n jyrkimmistä rinteistä. Tarunomainen mineraalisuus, joka on tunnusomaista kaikille heidän viineilleen, korostuu erityisesti Château Grenouillesin kohdalla. Tämän kaiken lisäksi viinin suutuntuma; pituus, voimallisuus ja kompleksisuus ovat aivan erityiset. Château Grenouilles´n viiniköynnökset ovat keskimäärin 40-vuotta vanhoja. Ja maaperä on kalkkikiveä ja Merkelikiveä (kalkkikivilajien rapautumistuotteena syntynyttä kalsiumkarbonaattipitoista savea, jonka mineraalikoostumus vaihtelee suuresti) . Merkelikivessä on Exogyra Virgula fossiileja. Tämän maaperän ansiosta Chablis viineissä on hyvin omaleimainen ja tunnistettava mineraalinen aromi. Puristamisen jälkeen viini on saanut asettua kylmässä ennen käymistä. Sekä hiiva, että malolaktinen käyminen on tapahtunut tankeissa ja pienissä tynnyreissä. Viini on kypsynyt 20 kuukautta sakan kanssa tankeissa ja tynnyreissä. La Chablisienne Château Grand Cru Grenouilles´ssa aistii hiukan tammista vaniljaa ja hedelmäisyyttä. Maku on voimakas, täyteläinen ja kompleksinen. Ruokasuositus – Tälle elegantille ja voimakkaalle viinille sopii paistettu villilohi simpukkakastikkeella ja lämpimällä pinaattilisäkkeellä.

Rypäle: Chardonnay
Tuoksu: Voimakas, aavistuksen hunajainen, vaniljaa, mineraalia
Maku: Kuiva, melko hapokas, rikas, voinen, mineraalinen

Muut kommentit ( 0 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).