Hispano+Suizas Bassus Pinot Noir 2018

Espanja, Utiel-RequenaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 29.99 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, tumman kirsikkainen, mansikkainen, metsämarjainen, suklainen, kevyen vaniljainen
Rypäleet:
Pinot Noir
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
29.99 € ( 39.85 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

29.89 € -> 29.99 € (08.01.2021)
29.30 € -> 29.89 € (24.02.2020)
28.95 € -> 29.30 € (13.01.2019)
28.76 € -> 28.95 € (09.03.2018)
28.39 € -> 28.76 € (24.02.2018)
27.98 € -> 28.39 € (14.01.2018)
27.50 € -> 27.98 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
904017
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
16.06.2013
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Hispano Suizas

Bodegas Hispano Suizas on Marc Grin´in, Pablo Ossorion ja Rafael Navarron yhdessä perustama viinitila Valencian ylängöllä, D.O Utiel Requenassa. Tila tuottaa huippuviinejä perinteisillä viininviljelystekniikoilla ja innovatiivisella kellarityöskentelyllä, vientiosaaminen taas takaa viineille hyvän saatavuuden. Viinien hienostuneisuus ja eleganssi aikaan saadaan päivittäisellä, huolellisella tarhatyöskentelyllä, taidokkaalla sekoittamisella vuosikerrat huomioiden sekä hienolla tammen käytöllä. Nimensä kukin tilan viini on saanut klassisen musiikin termistöstä. Ajatuksena tälle on viini mestariteoksena, joka pullosta vapauduttuaan soi täydellisessä vireessä, jokainen instrumentti tarkasti kohdallaan. D.O. Utiel-Requena oli aiemmin tunnettu tynnyriviineistään ja hyvin nuorena juotavista punaviineistään. Syyshallojen vaara oli luonut alueelle eräänlaisen perinteen määrän tuottamisesta laadun sijaan. Nykyään alue lukeutuu modernin Espanjan nouseviin ja kehittyviin viinialueisiin. 40 000 viljelyshehtaarista valtaosa, noin 32 000 ha, on yksinomaan punaista Bobal-lajiketta. Viinintekijä Pablo Ossorio on valittu mm. Espanjan parhaaksi viinintekijäksi 2010.

Lähde: www.fondberg.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Hispano Suizas

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

VALMISTUS
Tilan Pinot Noir -tarhat ovat koko alueen ainoat. Istutuksia on 4000 hehtaarilla. Pinot Noir on sopeutunut hyvin alueen mannerilmastoon, jossa myös välimerellisiä vaikutteita, sekä kalkkipitoiseen maaperään.

Rypäleet poimittiin aamuyöllä viileään aikaan 15 kg laatikoihin. Täydet laatikot varastoitiin kolmeksi päiväksi kylmään, 10ºC -asteeseen. Tämän jälkeen rypäleistä poistettiin rangat ja ne laitettiin uusiin amerikkalaisiin 400 litran avotammitynnyreihin, kylmämaseroitumaan 8ºC asteeseen neljäksi päiväksi. Lämpötilaa kontrolloitiin eräänlaisella teräksisellä kylmävesipatterilla. Rypälehattua sekoiteltiin päivittäin. Käymisen alettua jäähdytys poistettiin ja rypäleiden käydessä lämpötila kävi korkeimmillaan +26ºC -asteessa. Rypäleet ja mäski puristettiin hellästi 15 päivän jälkeen ja siirrettiin ranskalaisiin Allier-tammitynnyreihin kypsymään vähintään 10 kuukaudeksi. Viini suodatettiin kevyesti ennen pullotusta.

LUONNEHDINTA
Väri: Kirsikanpunainen,tummaan violettiin taittuva.
Tuoksu: Intensiivinen; tammea ja kypsää punaista marjaisuutta, kirsikkaa,
mustaherukkaa ja lakritsia.
Maku: Täyteläinen, samettinen, kypsää kirsikkaa ja toffeemaisuutta, pitkä ja
monivivahteinen loppumaku.

RUOKASUOSITUKSET
Grillattu entrecoté, pororibsit ja puolukkamajoneesi, patalintu juureksilla.

Muut kommentit ( 3 )

Tasapainoinen, elegantti, vivahteikas, kypsän hedelmäinen. 13/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 5/2015)

    

Huikean intensiivinen pinotti. Makua löytyy runsaasti: mansikat, vadelmat ja karhunvatukat lyövät kättä vahvalla aromilla. Siihen lisätään vielä tammen tuomat moniulotteiset aromit, joista löytyy mausteisuutta, savuisuutta ja toffeeta. Kokonaisuus käy nenään melkein kuin extra-vahva sinappi. Huikean aromikas pinotti.

    

"Heleänpunainen viini, jonka leveässä ja rehevässä tuoksussa on tervaa, savua, suklaata ja mokkaa. Täyteläinen, pitkä, makean hedelmäinen ja runsas maku vastaa tuoksua. Hyvin persoonallinen Pinot Noir." (Vuoden Viinit 2014. Bassus Pinot Noir 2011. Sijoitus: Hopea. Sarja 03: Euroopan punaviinit, hinta yli 17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).