Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2019

Ranska, AlsaceValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 19.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2019(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, nektariininen, omenainen, kevyen petrolinen, mineraalinen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
4.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
19.99 € ( 26.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

19.98 € -> 19.99 € (08.01.2021)
19.99 € -> 19.98 € (24.02.2020)
19.98 € -> 19.99 € (13.01.2019)
20.40 € -> 19.98 € (09.03.2018)
19.99 € -> 20.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
591987
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2019
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.10g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Muenchbergin tarha 10 kilometrin päässä Dambach la Villen kylästä. Ala 1,60 hehtaaria. Maaperä ja pohjamaa vanhoja sedimenttejä, pohjamaassa muun muassa vulkaanisia kiviä ja hiekkaa. Muenchberg tarkoittaa munkkien kukkulaa – munkit tekivät alueella rieslingviinejä 1300-luvulta lähtien. Valmistus: Käsinpoiminta, pitkä lämpötilakontrolloitu käyminen. Kypsytys: 8 kuukautta terästankeissa, 4 vuotta pulloissa. Kestävyys: Tuottajan mukaan valmis nautittavaksi, säilyy 5 vuotta. Tuottaja: Gisselbrecht on perheyritys, joka on tuottanut viinejä Dambach la villessä Alsacessa 1600-luvulta lähtien.
Tuotteen nimen selitykset:
grand cru = Korkein ranskalainen viinitilan alueluokitus.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Willy Gisselbrecht

Maison Willy Gisselbrecht & Fils viinitalon omistajasuku Gisselbrecht on alkujaan Itävallasta lähtöisin. Suvun historia Ranskan Alsacessa ulottuu 1600-luvulle asti, ja viiniä perheyritys on tuottanut alueella 1800-luvulta lähtien, ollen ensimmäisten joukossa, jotka keskittyivät viljelemään vain viinejä.

Todelliseen maineeseen viinitalo nousi Willy Gisselbrechtin siirryttyä yrityksen johtoon vuonna 1936. Willy tunnettiin aikansa visionäärinä ja hän oli Alsacessa myös ensimmäisiä, jotka pullottivat itse viinejään, useimpien viinintuottajien myydessä viininsä bulkkina. Seuraavan sukupolven johtoon nousi Léon Gisselbrecht ja tällä hetkellä viinitekijänä toimii Léonin poika Philippe Gisselbrecht. Myynnistä sekä markkinoinnista vastaa nuorempi veljeksistä Claude.

Gisselbrechtin tila sijaitsee Dambach-la-Villen kylässä, aivan Alsacen kuuluisan viinitien Route du Vin´n varrella. Yhtiön omistukseen kuuluu 17 hehtaaria viinitarhoja idyllisen Dambach-la-Villen ympäristössä. Lisäksi yhtiö ostaa rypäleitä tarkkaan valituilta yhteystyökumppaneilta samalta alueelta. Vuosituotanto, noin miljoona pulloa, koostuu yli kahdestakymmenestä viinilaadusta.

Gisslbrecht tuottaa viinejä kaikista Alsacen alueen päälajikkeista: Sylvaner (14%), Pinot blanc (20% mukaan lukien cremant), Riesling (25%), Tokay pinot-gris (17%), Pinot noir (5%), Gewurztraminer (18%), Muscat(1%). Pääosa rypäleistä poimitaan käsin. Gisselbrecht rajoittaa satoaan enemmän kuin alueen laatuluokitus vaatii. Esimerkiksi vuoden 2005 sadonkorjuussa rypäleitä kerättiin keskimäärin 68 hl/hehtaari, sallitun ollessa tuolloin 80/hl/ha. Alkon valikoimista löytyy muutama kansainvälisestikin palkittu Gisselbrecht -laatuviini.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Willy Gisselbrecht

Kommentit & arvostelut (11)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Vaaleankeltainen, häivähdys kultaa.
Tuoksu: Runsas, monipuolinen, mineraalinen ja sitruksinen.
Maku: Melko täyteläinen, tyylikäs, runsaan hedelmäinen, sitrushedelmiä, hunajaa ja mantelia. Miellyttävä hapokkuus, mineraalinen ja pitkä jälkimaku.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -oppaan mukaan viinin erittäin eloisa hapokkuus tuo makuun ryhtiä, ja kantaa kokonaisuutta pitkään aina veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan saakka.

Aromaattinen Riesling-valkoviini
Gisselbrechtin perheyhtiö on tuottanut viinejä Alsacen alueellaj jo 1800-luvulta lähtien. Tänä päivänä talo omistaa 17 hehtaaria tarhoja, jotka sijaitsevat Dambach-La-Villen ympäristössä. Muenchberg-nimi tulee Elsasin murteesta ja tarkoittaa munkkien mäkeä. Munkit ovat valmistaneet alueella viinejä nimenomaan Riesling-rypäleestä jo 1300-luvulta saakka.

Rypäleet tähän tyylikkääseen Riesling-viiniin poimitaan käsin Muenchbergin tarhoilta, jotka sijaitsevat 10 kilometrin päässä Dambach la Villen kylästä. Maaperä on volkaaninen ja tuottaa upean mineraalisia Riesling-viinejä. Viini on kypsynyt kahdeksan kuukautta terätankeissa ja neljä vuotta pulloissa. Viinin voi juoda heti, mutta sitä voi varastoida viisi vuotta. Tarjoilulämpötilaksi suosittelemme 12 astetta.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Saksan lisäksi parhaat Riesling-valkoviinit tulevat Alsacen alueelta Ranskasta. Tämä viini on malliesimerkki Alsacen Rieslingien tasosta. Monipuolinen ruokaviini.

Muut kommentit ( 9 )

2014: Raikas, miellyttävän sitrusmainen, omenainen. 14/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 12/2017)

    

Tämä on Viini-lehden vuoden valkoviini 2016. Voittajaviini on klassinen, hillityn tyylikäs ja moniulotteinen riesling, joka hurmaa hienostuneisuudellaan. Sitruunaisen hunajainen riesling Alsacesta. Voimakas ja kuiva, varsin runsas maku seuraa aromeiltaan vahvasti vahamaista ja kukkaista tuoksua. Viiniä sävyttää myös kypsiä limettejä ja sitruunoita muistuttava hedelmähapokkuus, mikä nostaa veden kielelle. (viinilehti.fi, 14.12.2016)

    

"Kellertävä viini, jonka voimakkaassa ja kehittyneessä tuoksussa aistii hunajaa, mineraalisuutta ja petrolia. Hieno, raikas, kuiva ja tasapainoisen hapokas maku vastaa tuoksua. Tasapainoinen viini, jossa on pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2015. Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2012. Sijoitus: Kulta. Sarja 08: Euroopan valkoviinit, hinta yli 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Voimakkaan viherkeltainen viini, jonka leveässä ja tyypillisessä tuoksussa aistii hunajaa, sitrusta ja petrolia. Maukas, leveä, tasapainoisen hapokas maku vastaa tuoksua. Hieno, tasapainoinen viini, jossa on pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2010. Sijoitus: Kulta. Sarja 08: Euroopan valkoviinit, hinta yli 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Viinin hento makeus ja sitä tukeva hapokkuus sopivat loistavasti nieriäconfitin seuraan. (Viinilehti 8/2013)

    

"Vaalean viherkeltainen viini, jonka tuoksussa on petrolia, limeä ja omenaa. Miellyttävän täyteläinen ja tasapainoinen maku vastaa tuoksua. Hyvin integroitunut viini, jossa on sopivat hapot." (Vuoden Viinit 2011. Gisselbrecht Grand Cru Muenchberg Riesling 2007. Sijoitus: Hopea. Sarja: Euroopan valkoviinit, hinta yli 9 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).