Tarapacá Brut 2015

ChileKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Kuohuviinit
Kuivat kuohuviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
QPR = Quality-Price-Ratio eli hinta-laatusuhde toimii hakutuloksissa järjestyskriteerinä. Suosittelemme vertailemaan vain saman hintaluokan viinejä keskenään muutaman euron hintavälillä.
  • 9.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Tarapacá Brut 2015(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, trooppisen hedelmäinen, mausteinen
Rypäleet:
Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
11.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.98 € ( 13.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.40 € -> 9.98 € (09.03.2018)
9.99 € -> 10.40 € (14.01.2018)

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
575517
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 14.10.2018.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2015
Pakkauskoko:
0.75 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.30g/l
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tarapacá Brut on kehittynyt vuoden 2011 alkupuolella tehdyn tuoteuudistuksen myötä puhtaasta Chardonnay-viinistä sekoitukseksi, jossa Pinot Noir ja Sauvignon Blanc ottavat yhä tärkeämpää roolia. Chardonnay on kuohuviinin tärkeä perusosa, joka luo eleganssia, hapokkuutta sekä hillittyä hedelmäisyyttä. Sauvignon Blanc tuo sekoitteeseen greipin ja mandariinin aromeja sekä aavistuksen sitruunaruohoa. Pinot Noir puolestaan tuottaa punaisten marjojen ja mausteisuuden aromeita ja syvyyttä viinille.

Näitä kolmea rypälelajiketta sekoittamalla tuotetaan erinomaista kuohuviiniä, jossa kunkin rypälelajikkeen osuus vaikuttaa harmoniseen lopputulokseen. Tuottajan tavoitteena on valmistaa kuohuviini, jonka hedelmäisyys korostaa Chilen viileää ilmastoa ja jossa aistii toisen käymisen mukanaan tuomaa syvyyttä ja runsautta.

Valmistusmenetelmänä on Charmat- eli tankkikäymismenetelmä, joka on yleisin kuohuviinin valmistusmenetelmä. Perusviini käytetään kuohuviiniksi suurissa painetankeissa erikoishiivan ja sokerilisäyksen avulla. Menetelmän kehitti Eugene Charmat 1900-luvun alussa. Menetelmässä viini käy kuohuviiniksi 10–30 päivässä, minkä jälkeen viini suodatetaan ja pullotetaan. Pullotusvaiheessa lisätään sokeria sen mukaan, mikä on viinin makeusaste.

Muut kommentit ( 1 )

Sauvignon Blanc -kuohuviini, joka eroaa melkoisesti perinteisestä kuohuviinistä. Mieleen juolahataa ajatuksia valkoviinin ja kuohuviinin välimuodosta. Pienet kuplat ovat kohtuullisen runsaita ja maku pehmeän hedelmäinen, hapokas ja mineraalinen. SB tuo tullessaan myös sitruksisuutta. Kokonaisuus jää kuitenkin keskinkertaiseksi. Perusviini seurusteluun.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).