Wolfberger
Wolfberger on suurin Elsassin viinintuottaja. Se on osuuskunta, joka koostuu 750 viljelijästä ja viinitarhoista noin tuhannen hehtaarin alueelta. Equishemin viinintuottajat perustivat Wolfbergerin vuonna 1902. Tänä päivänä Wolfberger on yhdistelmä traditiota ja huippunykyaikaista valmistustekniikkaa. Esi-isien muistoa kunnioittaen pyritään edelleen valmistamaan persoonallisia viinejä, joissa alueen maaperä ja rypälelajikkeet saavat omat erityispiirteensä esille. Nykyaikaista tekniikkaa käyttämällä varmistetaan tuotteen tasalaatuisuus ja eliminoidaan ei-toivottuja tekijöitä. Wolfberger tuottaa kaikkia alueen viinityyppejä, mutta erityisen tunnettu talo on Cremanteista, samppanjamenetelmällä valmistetuista kuohuviineistä. Wolfberger olikin tämän suhteellisen uuden tyypityksen luojia 1976. Tavallisesti Cremant d’Alsace valmistetaan Pinot Blanc –rypäleistä. Myös muun muassa Rieslingiä ja Pinot Gris’tä voidaan käyttää. Vaaleanpunaista Cremant Rosé’ta valmistetaan Pinot Noir –rypäleistä.
Lähde: www.norex.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Wolfberger
Kommentit & arvostelut (5)
Maahantuojan tuotekuvaus
Alsacen alueella viljellään kahdenlaista Muscat–rypälettä, varsinaista Muscat d’Alsacea, joka tunnetaan myös nimellä Muscat à Petits Grains, sekä Muscat Ottonelia. Muscat on niin hankala viljeltävä ja sen sato niin vaihtelevaa, että monet viljelijät ovat luopuneet siitä ja näin sen viljelyala on enää noin 2 % Alsacen viinialasta. Muscat d’Alsace, joka on mainittu kirjallisuudessa ensimmäisen kerran 1400-luvulla, on hyvin aromaattinen ja hapokas. Muscat Ottonel ilmestyi alueelle 1800-luvun puolivälissä. Se on varhain kypsyvä matalahappoinen lajike, vähemmän hedelmäinen, mutta myös vähemmän herkkä.
Muscat-rypäleet poimitaan käsin mahdollisimman varhain lokakuussa, jolloin homehtuminen estetään ja saadaan rypäleiden herkullinen hedelmäisyys säilymään. Viini valmistetaan lämpökontrolloiduissa terästankeissa 18°C lämpötilassa ja pullotetaan varhain satokautta seuraavana keväänä.
Wolfberger Muscat on kirkas, vaaleankeltainen, hieman vihreään vivahtava. Tuoksu on hedelmäinen, raikkaalle Muscatille tyypillisen rypäleinen, mutta silti täysin kuiva. Se tuo mieleen tuoreena viinitarhassa käsissä murskattujen rypäleiden mehun.
Wolfberger Muscat sopii oivallisesti aperitiiviksi sekä seuraksi canapéille, pikku suolapaloille ja perinteiselle Kugelhopfille (makea alsacelainen rusina-mantelikakku). Viini on erinomainen kumppani valkoiselle parsalle musliinikastikkeen kera. Wolfberger Muscat tarjoillaan jäähdytettynä 8-asteiseksi, ja se säilyy hyvänä 2-3 vuotta pullotuksesta.
Lähde: Norex Spirits
Muut kommentit ( 4 )
Valkoiselle parsalle. Kylmänä tarjoiltava Muscat on mainio parsaviinien klassikko. (Eeva 5/2015)
Muokkaa PoistaTämä viini Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Tarte flambée ja Wolfbergerin viinit Alsacesta
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaRaikas, kuiva. Kiva hapokkuus tasapainottaa rusinaisuutta. Ruokaviini, parsalle. 9/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 14/2014)
Muokkaa PoistaHapokas ja mineraalinen viini parsalle. Alsacen valkoinen muscat on klassinen parsaviini. (www.hs.fi, julkaistu 14.5.2009)
Muokkaa Poista